אני בן 23 וכרגע אני נמצא בצומת דרכים של האם ללמוד ומה ללמוד. כיום התחום של הנדסת החשמל נראה לי המושך ביותר אך יש כמה נקודות שהייתי שמח שיחדדו לי: 1. איך מהנדס חשמל מתחיל לצבור ניסיון הרי רב המשרות דורשות ניסיון תעסוקתי קודם? 2. בפורומים רבים נתקלתי באמירות כמו בגיל 40 המהנדס יהיה מובטל, אין למהנדס קביעות משתמשים בו שנתיים שלוש עד שנגמר הפרויקט וזורקים אותם, ברגע שיגיע מהנדס צעיר ומחונן ישכחו ממנו, השאלה שלי היא מה גורם לכל כך הרבה אנשים לומר את הדברים האלה?
ש
שני יונגר
קריירה בהנדסת חשמל
שלום גיא,
1. נכון. רוב המשרות דורשות ניסיון קודם, אך לא כל המשרות. חלק מהסטודנטים מתחילים לצבור ניסיון כבר במהלך הלימודים לתואר, במשרות סטודנט והאחרים שפוט מגישים מועמדות למשרות שלא מחייבות ניסיון. זה לוקח יותר זמן אבל לא בלתי אפשרי. 2. אנשים ברשת מרשים לעצמם לכתוב דברים קיצוניים שאינם בהכרח מציאותיים. או שדברים אלו נובעים מתוך התסכול שלהם. זה נכון שאין קביעות ועוד יותר נכון שממוצע הגילאים בתפקידים בתחום ההייטק אינו גבוה, אבל אי אפשר לטעון טענה גורפת לגבי השרידות של מהנדסי חשמל בתחומם. בסופו של דבר כדי להישאר אטרקטיבי אתה צריך לעבוד קשה להתמחות בתחום מסוים וללמוד כל הזמן. מי שחושב שבזה שלמד 4 שנים הוא פטור ממאמץ בהמשך הדרך מוצא את עצמו בתוך כמה שנים ללא עבודה.