שלום, אני מתלבטת בנוגע לתחום לימודים. כבר אפריל ואני דיי לחוצה שלא אספיק ללמוד עוד השנה. יש לי בגרות מלאה וממוצע 107 אולם פסיכומטרי אין לי. אני מעוניינת בהנדסה ביו רפואית אך אני לא לגמרי בטוחה. עשיתי מבחן של אדם מילא ויצא לי שאני גם ריאלית וגם הומנית ככה שמקצוע זה יכול להתאים לי. יש אפשרות להתקבל למסלול ללא פסיכומטרי ? והאם יש ביקוש בתחום?
מ
מלאכי
את יכולה להתקבל בmit
יותר מזה אני לא יודע ואני גם אשמח לדעת עוד פרטים!
ש
שני יונגר
כדאי לתת עוד מעט זמן מחשבה על המסלול שמתאים שלך
שלום אילנה,
למיטב ידיעתי לא ניתן להתקבל למסלול הנדסה בכלל ללא פסיכומטרי. וכן הביקוש והציונים הנדרשים למסלול הספציפי ללימודי הנדסה ביו רפואית גבוהים במיוחד. יחד עם זאת, אני תוהה מדוע החלטת שדווקא המסלול הזה משלב את שני הכישורים שלך ההומני והראלי יחד? כי דווקא במסלול זה תפני לתחום שרובו ככולו עבודת מחקר ועבודת מעבדה שם עבודת הצוות או היכולות ההומניות כמעט ולא באות לידי ביטוי כתנאי להצלחה בעבודה. אני מסכימה שהנדסה באופן כללי יכולה להיות לך טובה בעיקר כזו המכוונת אותך לניהול, אך בספק אם דווקא ההנדסה הספציפית הזו היא מה שאת מחפשת. אני מציעה שתחשבי היטב מהו אופי העבודה שהיית רוצה לאחר הלימודים ושימי בצד את האבחון. לי קצת קשה עם תוצאות כלליות מאוד כמו האבחון וסוג האבחונים הספציפי שאת עשית כי תשובות פשרקטיות לצערי לרוב לא מקבלים מהם. יש אבחונים הרבה יותר מדויקים כיום שנותנים גם דגש לכישורים ויהכולות המולדים וגם לפן הרגשי שלך והצרכים שלך מהבחינה הזו. כמו כן, כמעט ב100% כאשר מדובר במסלולים ראליים כמעט כמעט תמיד תידרשי לפסיכומטרי. דבר אחרון, את מודאגת מאוד מכך שאולי לא תספיקי להתחיל ללמוד באקטובר הקרוב ואני אומרת על זה שאם תלמדי מסלול שהוא לא בול בשבילך ושאת לא שלמה איתו ב100% תבזבזי הרבה יותר משנה אחת של דחיית הלימודים ולכן הייתי עוסק בתקופה הקרובה ובשנה הקרובה בחיפוש משמעותי אחרי המסלול שבאמת הכי מתאין לך ללמוד בצורה מדויקת ולא משהו שאת לא בטוחה בו לגמרי כפי שציינת.