אני מנהלת חשבונות. בעלת נסיון רב בתוכנת חשבשבת ERP שווק ומלאי וכן הנהלת חשבונות רגילה.כבת 38.בעלת משפחה ברוכה. לאחר שמיציתי את עצמי בהנהלת חשבונות ברצוני לעבור למערכות מידע.השאלה היא כזו:יש קורס מטמיעי SAP בשיתוף מכללת נס שביכולתי ללמוד שם ובמקביל להמשיך לעבוד (כמפרנסת בית מבורך).האם יש דרישה בשוק למטמיעי SAP בלבד ולא רק למישמי SAP?והאם ניתן להתחיל לעבוד גם ללא נסיון?בפרט שראיתי בדרושים שכולם רוצים נסיון מעל שלוש שנים?והאם ניתן להגיע לשכר שכיר ושעות עבודה סבירות גם בשנים הראשונות?
ש
שני יונגר
מה שאני חושבת שעליך לעשות
שלום אפרת,
למיטב ידיעתי הקורסים הללו מתקיימים במקביל לדרישה של המעסיקים בתחום לעובדים. אני מאוד רוצה שתבררי לפני הלימודים בדיוק במה כרוכה העבודה, תראי אם היא מעניינת אותך ויותר מזה בדקי האם השכר עומד בציפיות שלך. אלו מדדים חשובים כי את הסטטוס שלך נכון להיום בתחום הנהלת החשבונות כדאי מאוד שתשמרי בדרך כלשהי. אני חוששת שהשכר בשנים הראשונות מאוד נמוך, זו הסיבה שאני מפנה אותך לבדיקה הזו. ובכלל אולי כדאי שתבדקי עם עצמך לאיזו דרך את רוצה לצאת באמת ולמה. הייתי בוחרת קודם להשקיע בייעוץ לקריירה איכותי ורק אחרי כן בלימודים מתאימים.
קורס מטמיעי/מיישמי סאפ - האם יש דרישה?
מצטרפת לשאלה של אפרת, לצערי הרגשתי שלא ניתן עליה מענה מלא. האם יש דרישה למטמיעי סאפ בלבד, ללא יישום. אם כן - מדוע אין בשוק קורסים למטמיעי סאפ מלבד כעת איזושהי הצעה בסמינר בית יעקב. וכן איפה אקבל פרטים על קורס מישמי סאפ אצלכם. תודה
ש
שני יונגר
אנחנו לא מעסיקים או מכללה
שלום חנה,
אני לא יכולה לתת מענה מלא על שאלות כאלו. אני לא יכולה לקבוע מה יהיה הטרנד בשוק העבודה כאשר תסיימו את הלימודים. הבטחות בכל תחומי התעסוקה בישראל פשוט אין לצערי. אמירה חד משמעית שלי משמעה הבטחה שאני לא אוכל לעמוד מאחריה ברגע האמת. מעבר לזה אנחנו לא בית ספר אלא פורום המעניק מידע לגולשים כמיטב יכולתנו. אך אנחנו לא מעסיקים ולא מכללה שיכולים להבטיח תעסוקה אלא לדבר על האפשרויות ועל הדרכים להשיג את המטרות של הגולשים מבחינת ידע או מקצוע ועוד.