שלום אני מתלבט בין שני הנושאים הנל אשמח לקבל פירוט האם יש הבדל משמעותי בחומר הנלמד בין מערכות מידע ניהוליות לבין הנדסת מערכות מידע
מה שאני יודע שהנדסה זה עוד שנה אבל מה ההבדל האמיתי תודה
מערכת מידע ניהוליות לדוגמא בעמק יזראעל או אוניבריסטת חיפה
ש
שני יונגר
ההבדל בין ניהול מערכות מידה והנדסת מערכות מידע
שלום צביקה,
תואר ראשון בניהול מערכות מידע- זוהי תוכנית בת 3 שנים, שבסיומה תעניק לך כבוגר תואר ראשון B.A בניהול מערכות מידע. הכשרתך תהיה כמומחה מערכות מידע, בעל ידע תיאורטי ומעשי בתחום. כבוגר התוכנית תוכשר להיות מומחה באפיון, פיתוח והטמעה של מערכות מידע, בעל ידע בתחומי הניהול החשובים לצורך ההתמודדות האתגרים של ניהול, פיתוח והטמעה של מערכות מידע ניהוליות בארגון. תואר ראשון בהנדסת מערכות מידע- זוהי תוכנית בת 4 שנים שבסיומה תעניק לך כבוגר התוכנית תואר ראשון ומהנדס .B.Scהתואר משלב בין ניהול מערכות מידע ובין מדעי המחשב. הלימודים מתייחסים בצורה נרחבת לתכנים ממדעי המחשב וניהול מערכות מידע. באופן כללי ניתן לומר שכמהנדס חלק מיכולותיך יתבטא ביכולת לתכנן ולבנות מערכות מידע. מבחינת תעסוקה, פרופיל המשרות דומה מאוד לזה של בוגרי מדעי המחשב.
מתוך אלו וודאי תוכל להסיק כי שני התחומים שונים מאוד באופי התפקידים שתוכל למלא לאחר סיום לימודיך.
אין ביכולתי לתת המלצה ללימודים במוסד לימודים כלשהו. אם תרצה שיפנו אותך למוסדות הלימוד השונים כאשר תבחר תחום אנשי השירות החינמי כאן באתר ישמחו לעשות זאת עבורך.
מקווה שעזרתי, שני
נ
ניר
מערכות מידע - ניהול / הנדסאי / הנדסה
היי שני ראשית,אחלה תמצות , עשית לי קצת סדר ! אני עובד בתחום ניהול רשתות כבר מעל 5 שנים. מסוקרן לדעת , למה לא לעשות הנדסאי מערכות מידע?במקום ניהול מערכות מידע נגיד?או הנדסה כמובן שוב תודה
ש
שני יונגר
מהי הנטייה שלך?
שלום ניר,
השאלה שאתה היחידי שיכול לענות עליה היא האם אתה אדם בעל כישורים ויכולות טכניות גבוהות או שאתה איש ניהול בלבד שפשוט מתעניין בתחומים של מערכות מידע. אני לא כותבת את זה כדי לזלזל באף מקצוע אלא כדי לשפט את הנושא ולשאול אותך בפשטות אם אתה רוצה לבנות מערכת מידע או לדעת כיצד היא עובדת אזל לעסוק בדברים סביב מערכת המידע כמו האנשים שעושים בה שימוש מכירת המערכת וכו'. התשובה שלך היא מה שאתה מחפש. האם הנטייה שלך היא לכיוון הטכני או הניהולי.