היי, סיימתי תואר ראשון בביוטכנולוגיה לפני מספר חודשים ואחרי התלבטויות רבות, החלטתי לברר על תואר שני בתחום המדעים המדוייקים. אממה, נתקלתי בדלתות חסומות. לפי מה שקראתי, בכדי לעשות תואר שני בתחום התכנות, עליי לקחת קורס לתכנות שנמשך כשנתיים ורק לאחר שאעבור אותו בהצלחה, אוכל להתחיל את לימודי התואר השני בתחום (שגם הם אורכים שנתיים). השאלה שלי היא, האם זה באמת המצב? אין שום דרך לקצר את התהליך? נשמע לי קצת הזוי שאצטרך ללמוד לתואר שני במשך 4 שנים.
נ
נועה חזן
הסבת אקדמאים לתכנות
שלום שרה,
אני לא יודעת לומר לך לגבי תנאי הקבלה המדויקים בכל מוסד לימודים אך מסלולי ההסבה לתכנות לאקדמאים משתנים בין מוסד לימודים אחד לשני ומתקיימים בלא מעט מוסדות לימוד, ביניהם: ITC, אינפיניטי לאבס, מכון לומדה, מכללת אינטלקט אקדמון, ג'ון ברייס, הטכניון ועוד. כדאי לבדוק מול מוסד הלימודים המתאים לך, מה בדיוק האפשרויות שלך לקראת תואר שני בסיום המסלול. צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע על המסלולים ומוסדות הלימוד המציעים אותם.
תשובה לנועה
יש דבר כזה שנקרא בוטקאמפ קורס מזורז ומאוד אינטנסיבי כל יום 8 שעות לפחות ומסיימים בשלושה עד ארבעה חודשים את לימודי התכנות נראה לי הפתרון הכי טוב במידה ויש לך זמן עדיף מאשר למשוך עוד שנתיים כאן את יכולה למצוא עבודה ולהתקדם בחיים ובניסיון.