לימודי מחשבים - הבדל בין תואר חד חוגי לתואר דו חוגי
לימודי מחשבים - הבדל בין תואר חד חוגי לתואר דו חוגי
שרון
1 תגובות
שלום . רציתי לדעת אחת ולתמיד מה ההבדל בין תואר חד חוגי לתואר דו חוגי ? כלומר מה היתרונות והחסרונות של כל אחד מהם?
חלק מהאנשים אומרים שעדיף תואר דו חוגי כי אתה מתמקצע במגוון נושאים רחב הרבה יותר ובעצם יש לך סוג של "2 תארים בתואר אחד", וכך אפשרויות התעסוקה שלך גדלות וככל שאתה יודע יותר נושאים אתה נחשב בשוק העבודה ליותר טוב.
מצד שני אנשים אומרים שזה שטויות, שעדיף תואר אחד מלא, ככה אתה מתמקצע אך ורק בו ואפשרויות התעסוקה בעצם יהיו אולי קצת יותר מצומצמות, אך בדרך כלל עם משכורת יותר גבוהה ויתיחסו אליך יותר בכובד ראש.
אני חייב לדעת באמת מה היתרונות ומה החסרונות של זה ושל זה ? מה עדיף לעשות? האם תואר דו-חוגי הוא בהכרח יותר קשה מתואר חד חוגי(יותר קורסים יותר מבחנים וכו'...)?
אם אני עושה תואר במדעי המחשב, עדיף לי לשלב אותו נניח עם כלכלה? מה זה יכול לעזור לי, אם אני רוצה לעסוק במדעי המחשב ? עם התואר הזה מדעי המחשב וכלכלה אני אוכל להתקבל לעבודות בתור כלכלן שעשה תואר בכלכלה וניהול או בכלכלה בלבד?
תודה רבה :)
ל
לוטם
תואר חד חוגי - תואר דו חוגי
היי שרון, חלק מהתארים מחייבים למידה על בסיס דו חוגי אולם ברוב התארים תוכלי לבחור באיזה מסלול תעדיפי ללמוד.
תואר דו חוגי- יתרונות: תיחשפי לידע נרחב יותר כיוון שתלמדי שני תחומים ולא רק אחד, בעתיד תוכלי לבחור להמשיך לתואר מתקדם באחד מהתחומים שלמדת, מסלול כזה מאפשר לך לשלב לימודים ריאליים לצד לימודים הומניים. חסרונות: דו חוגי מצריך הרבה יותר השקעה וזמן, במידה ותבחרי חוגים מאוד שונים זה מזה תצטרכי לעשות יותר קורסי מבוא.
ממש כפי שציינת, דו חוגי הוא למעשה "2 תארים בתואר אחד". אבל כאמור, מצריך השקעת אנרגיה גדולה הרבה יותר. גובה המשכורת תלוי אך ורק במשרה ולא בסוג התואר שלמדת (חד חוגי/דו חוגי). להערכתי, דווקא לבעלי תואר דו חוגי יתייחסו יותר בכובד ראש, שכן ההשקעה שלהם ברורה וראויה להערכה.
הבחירה באיזה מסלול לבחור צריכה להיות מושפעת מכמה פרמטרים; תחום הלימודים (מדעי המחשב, מתמטיקה, היסטוריה וכו'), באיזה תחום תרצי לעסוק בעתיד, איזה מוסדות לימוד (אוני' או מכללות) מציעות לימודים באותו תחום, מה היקף השעות (והנקודות) שמצריכים הלימודים לתואר ואפילו כדאי לשקול היכן ומה ללמוד בהתאם לאם תרצי/תצטרכי לעבוד תוך כדי הלימודים.