שלום, אני עובד כשנתיים וחצי כתומך/מטמיע תוכנה בחברת מוצר. זוהי המשרה הראשונה שלי בהייטק אליה הגעתי ללא ניסיון או רקע ממשי במחשבים (עשיתי BA במנהל עסקים). במסגרת עבודתי אני נוגע במגוון תחומים בנוסף לתמיכה/הטמעה (QA, הדרכה, איפיון, ניהול לקוחות/פרויקט) ורכשתי גם ידע טכני (תשתיות, דאטבייסים, SQL, SOAP ועוד) אבל ברמה מאוד מוגבלת.
אמנם צברתי ניסיון רב בפרוייקטים בינ"ל גדולים, אבל אין לי ספק שאני צריך להתמקצע גם מבחינה טכנית טהורה כדי להתקדם. ההתלבטות היא לגבי קורס שייקדם אותי בכיוון מקצועי של ניתוח מערכות/ניהול מוצר/פרוייקט - האם עדיף להתמחות בסיסטם/רשתות (MCITP/CCNA/LINUX) או דווקא לקחת קורס בתכנות (MCPD)? בהנחה שהעתיד הוא ב WEB ובמחשוב ענן, איזה כיוון כדאי לי לקחת? והאם יש הסמכות אחרות ממולצות לאחד המתחומים שציינתי?
כמו כן (וסליחה אם אני חורג מגבולות הפורום...) לאילו תפקידים בשוק ניתן להתקבל עם רמת הניסיון והידע הנוכחיים שלי?
אודה מראש להתייחסותכם.
ס
סלאביק
בחירת מקצוע בתחום מחשבים
אהלן ג'קי ההנחה שהעתיד הוא ה -WEנ אני מסכים איתך אבל יש עוד זמן. לכן תמיד תוכל לקחת קורסים משלימים בתחום ה WEB ועוד. כל אחד מהם הוא מסלול שונה לכן אני מצילע לך ללכת להתנסות לבדקו למה אתה מתחבר יותר.