שלום, אני מתלבט בין שני מוסדות לימוד אריאל והמכללה להנדסה בירושלים. אני ישמח לעזרה...
באריאל מלמדים מדעי המחשב ובמכללה להנדסה מלמדים הנדסת תוכנה.
משהו מאוד מוזר הוא שרשימת הקורסים בין שני המקומות דומה אבל זמני הלימודים שונים כלומר שבאריאל לומדים יום מרוכז מ11 בבוקר עד 9 בערב. ועוד יומיים חצי ימים מ9 בבוקר עד 3 בצהריים. ובמכללה להנדסה לומדים יום יום מ8/9 בבוקר עד 3/4/5 בצהריים . בעקרון לומדים יותר.
בנוסף חבר שהוא בעצמו סטודנט ראה את תכני הלימוד בקורסים באריאל טען שזה נראה קל יחסית. האם דבר כזה יכול להיות, האם הרמה של תכני הלימוד יכולה להשתנות ועדיין להתאים לרמה שמציב המל"ג?
לצערי לא הייתי חושב פעמים ולומד כבר במכללה להנדסה אבל אני לוקח בחשבון גורמים אחרים כמו ויתור על עבודה, ושנה נוספת של לימודים. למרות שאני לא יודע אם זה מוצדק כל כך.
תודה רבה!
H
HackerU
בחירת מוסד לימודים
אם אין לך בעיה כלכלית משמע תוכל להסתדר עם לימודי יום יום ומקסימום לעבוד חצי משרה אחרי הצהרים (ולא כל השבוע) בעבודה סטודנטיאלית, אני חושב שתצטרך לקחת בחשבון שלימודים מהסוג הזה דורשים השקעה רבה הן בהבנה ובעיקר בתרגול - לימודים יום יומיים יכניסו אותך למסגרת לימודים שרק בה תתרכז ותתקדם.
חובה ורצוי מאוד לתכנן את הזמן שמעבר ללימודים לתירגול יום יומי בייתי או אפילו במכללה עצמה שכן כל עוד רק תלמד ולא תתרגל לעולם לא תוכל לשלוט בחומר. וכשתרצה להתקבל לעבודה יבקשו ממך לראות פרוייקטים שעשית ולהבין עד כמה אתה שולט בחומר. וככל שתתרגל יותר תהיה יותר מוכן גם למבחנים וגם לעבודה תאכלס.
תשקיע בלימודים כמה שאתה יכול זה ישתלם בסופו של דבר גם אם זה ידרוש ממך עוד שנה של לימודים להיפך זה יעניק לך עוד זמן להשתפשף בתחום ואולי אפילו כבר בתקופת הלימודים תוכל לעבוד חצי משרה בתחום.
לגבי ההבדלים יש שיגידו שיש הבדל ויש שיגידו שלא, הדיעות מאוד חלוקות - רצוי מאוד שתברר עם חברים או מכרים גם שלמדו מדעי המחשב וגם הנדסת תוכנה ותשמע יותר לעומק מה כל אחד מספר ותשווה.