שלום. השבוע ראיתי פרסומת באינטנרט על מקום שמלמד קורסי מחשבים שנקרא-"האקר יו". עכשיו לקורס הזה על פי מה שהבנתי אין תנאי קבלה של מוסד לימודים גבוה. ומה שרציתי לדעת זה האם כדאי ללכת וללמוד קורס שכזה שבמיוחד הוא מתחייב לעבודה בחוזה שנחתם איתם. האם המקום הזה נחשב? האם כדאי ללכת "ולקצר" את הדרך ללימודי מחשבים? האם זה לימודים יעילים?
א
אורטל
המלצה חמה
הייי, בתור אחת שלומדת בהאקריו אני יכולה להגיד לך שאומנם אין תנאי קבלה שמצריכים פסיכומטרי או ממוצע בגרויות בשמים, אך יש מיון קפדני אשר בודק את התאמתך למקצוע ואם בכלל אתה מתחבר לתחום. אני ממליצה בחום ללמוד קורס כזה ולא לבזבז 4 שנים על תואר, אתה גם חוסך זמן, גם יכול לשלב עבודה בזמן הקורס וגם מובטחת לך עבודה בסיומו. הלימודים בהחלט יעילים, יש הרבה תרגולים והרבה פרקטיקה וגם אם אתה מחסיר שיעורים ניתן להשלים אותם ומאוד באים לקראת התלמידים.
י
יוסף
לימודים בהקאר יו
כיף לדעת שבאמת זה לא סתם עוד קורס. אבל השאלה שלי היא מבחינת מקומות העבודה שבהם מחפשים עובדים בתחומי המחשבים וכמובן עושים מיון דרך מקומות לימוד ורמתם,ודרך ציון סופי כללי של התואר. אז השאלה שלי היא כזאת. האם אני יוכל להגיש מועמדות למקום עבודה נחשק ויסתכלו עליי כמו על אחד שסיים תואר במכללה/אוינברסיטה כל שהיא. או שקודם כל יעדיפו את מסיימי התואר ותמיד להם תהיה הבטחה של מקום עבודה. מאשר אחד שסייסם קורס.
תודה.
נ
נור
קורס או תואר
תואר מלמד מדע מתמטיקות, טכניקות, תאוריות - שנועדו למחקר בתחום מדעי המחשב
קורס מלמד פרקטיקה שפות, טכניקות, שיטות, מושגים מעולם העבודה
אם אתה רוצה לחקור מחשבים - לך לתואר אם אתה רוצה להיות מתכנת - לך לקורס
אני עובד כבר כשנתיים בתחום לקחתי בהאקריו קורס ג'אווה ודוטנט כבר בסוף הג'אווה לקחו אותי לעבודה היום מדבר יותר תיק עבודות עשיר ומרשים מאשר תואר תלוי למי כמובן גופים ביטחוניים וביטוחים ובנקים - כנראה יעדיפו בן אדם עם תואר גושפנקא רשמית שהוא יודע x דברים סטארטאפים וחברות היי טק אחרות - ישמחו לקבל גם בוגר קורס
זה הכל תלוי מה אתה מביא (תיק עבודות, התלהבות, מוטיבציה ללמוד ולהשקיע, יכולות ניהול עצמי)
שיהיה ברור: הקורס תלוי רק בך אל תצפה שיחברו אותך למסך ואתה תלמד את החומר בצורה פאסיבית אתה יושב ואתה צריך להיות עירני ומחובר ומרוכז לזה
אני עבדתי כנציג שירות בחברת סלולר במהלך הלימודים ופעמיים בשבוע יצאתי שעה מוקדם מהעבודה בשביל ללכת ללימודים
אותו זמן שהשקעתי בכיתה השקעתי גם בבית ואפילו יותר
ישבתי לילות וכתבתי אפליקציות ישבתי לילות וקראתי ספרים נוספים על החומר שהקורס נותן וזה כי אני מאוד מאוד אוהב את התחום ואת המידע הזה והשימושיות שהוא נותן למדתי אנדרויד לבד למדתי אייפון לבד למדתי המון טכנולוגיות ושפות לבד
דוגמה מעניינת שסיפר לי מישהו שניהל צוותי פיתוח: אתה מחפש מתכנת לעבוד אצלך יש מועמד עם תואר ויש מועמד עם קורס כל שאר הפרמטרים שלהם - אותו דבר. ההבדל היחיד הוא אחד עם קורס ואחד עם תואר. במקרה כזה יעדיפו את האדם עם התואר. אבל, עוד 5 שנים של ניסיון, תחפש מתכנת אחד עם תואר + 5 שנים ניסיון ואחד עם קורס + 5 שנים ניסיון אין שום סיבה להעדיף את המתכנת עם התואר פה דווקא יסתכלו על דברים אחרים האם אתה מכיר הרבה טנכולוגיות? האם אתה וריסטילי? האם כיף לעבוד איתך? אתה אחראי? אתה עומד במילה? אתה מתרגש ממה שאתה עושה? אתה מלא מוטיבציה? אתה לומד טכנולוגיות חדשות ממש מהר ולומד קונוונציות לבד? אתה משקיע בלימוד של חומר נוסף?
אני אשמח לשתף מהחוויות שלי אם אתה רוצה תשלח תגובה נתקשר ביחד
אגב אני לא קשור להאקריו למדתי שם ושילמתי על קורס ועכשיו אני רואה שכתבת על הנושא אז אני תורם מהידע שלי והניסיון שלי
ג
גיא תומר
לימודי תעודה בהאקר יו - האם כדאי?
הי יוסף. הייתי במקום שלך לפני שלוש שנים. בעצם, זה לא ממש מדויק... אני כבר הייתי שנה בבן גוריון במדמ"ח, ולא לגמרי הבנתי איך כל האינטגרלים, האפסילונים והמטריצות הקנוניות האלה קשורים לתכנות. אז אני רוצה לענות לך, ולהציג לך את הטוב והרע באוניברסיטה, וכנ"ל בהאקר יו (כי זה המקום שבסוף החלטתי ללמוד בו):
אוניברסיטה: -------------- גם היום, בשביל להכנס למקומות כמו אינטל, מיקרוסופט, קומברס ושאר החברות הגדולות תהיה חייב תואר ראשון. אני למשל, לא השלמתי את התואר שלי - וככל הנראה לא אוכל להתקבל לאחת החברות האלה. תואר ראשון, או קשרים טובים. או תואר שני. או... קשרים.
החסרון הגדול ביותר בעיני הוא שאתה יכול ללמוד 3-4 שנים (תלוי אם זה מדמ"ח או הנדסה) ועדיין ללכת לחברות הגדולות האלה ולגלות ש...אופס - לא התקבלת. וזה קורה בתדירות גבוהה יותר ממה שאתה חושב.
חסרון מרכזי נוסף הוא שתשקיע הרבה מאוד זמן בלימודים של מידע שלא תעשה בו שימוש בעבודה שלך. האוניברסיטה תלמד אותך מושגים במתמטיקה, לוגיקה, עיבוד, מבנים, אלגוריתמיקה - הכל טוב ויפה, רק שאם תעשה סקר ותשאל בוגרים שמצאו עבודה "כמה אתם משתמשים במה שלמדתם בתואר?" תשמע תשובה של "לא יותר מ-20%" במקרה הטוב, ובמקרה הרע "שטויות, תואר זה בשביל להכנס לעבודה - אח"כ אומרים לך לשכוח הכל וללמוד מה שאתה באמת צריך לעשות".
מישהו שאני מאוד מעריך אמר לי בחצי בדיחה שחברות גדולות דורשות תואר ראשון לא בשביל הידע שאתה מגיע איתו, אלא כי זו הוכחה שאתה מסוגל לשבת 4 שנים וללמוד משהו שאתה יודע שלא תשתמש בו, בלי לשאול למה. אז, כשתגיע לעבודה ויתנו לך משימה משעממת ומתישה - הם ידעו שתבצע אותה בלי לשאול "למה".
האקר יו: --------- בעיני, זה ההפך של אוניבריסטה. אם באוניברסיטה אתה לומד 80% תאוריה ו20% פרקטיקה, אז בהאקריו אתה לומד 80% פרקטיקה ו-20% תאוריה. אחרי שראיינתי כמה עובדים שהגיעו ללא שום רקע מקדים בתכנות, אני מאמין שאולי אפשר להשקיע טיפה יותר בתאוריה ובבסיס - אבל זה היחס הנכון בעיני.
החברות שעובדות עם האקריו ומקבלות אליה עובדים (כמו זו שאני התחלתי בה את הדרך שלי אחרי שסיימתי את הקורס) מבינות את הרמה והיכולת של התלמידים, רואות את הפוטנציאל של מתכנת שעסק בפרקטיקה, והבונוס הגדול מבחינתן הוא שהן יכולות לשלם סכומים נמוכים יחסית עבור עובד כזה בתחילת דרכו.
השיקול שלי היה האם להמשיך את התואר, לצאת לשוק אחרי 4 שנים, ולקוות שיקחו אותי - מול לסיים קורס אחרי שנה, להתחיל לעבוד ולצבור נסיון (בחברה קטנה ובשכר נמוך יותר אומנם ), ואחרי 4 שנים אני אוכל ללכת למיקרוסופט ולהראות להם את הנסיון שצברתי. אני באמת חושב שנסיון שווה יותר מתואר, אבל זה כבר פתוח לדיון.
אז הקאריו התחייבו למצוא לי עבודה בסיום הקורס. להגיד לך שסמכתי עליהם שימצאו? לא. האמת היא שאני לא באמת יודע כמה תלמידים שלהם מצאו עבודה, אבל אני יודע על עצמי,ועובד נוסף שהעסקנו שהוא הגיע משם. אז מבחינתי הם עמדו במילה שלהם, ולכן אני גם כותב לף את כל זה - כדי שתהיה לך עוד נק' מבט.
"קיצור" ויעילות הלימודים: ----------------------------- אם אתה חושב שהקורס הזה יקצר לך את התואר באיזה אופן, אז הוא לא. כמו שאמרתי מקודם, תואר זה תואר, והוא אכן בא למדוד כמה דברים חוץ מהידע שלך. מה שכן, הקורס אולי יוכל להכניס אותך לשוק העבודה מהר יותר - ואז תוכל לצבור נסיון, זה מה שאני החלטתי לעשות.
מבחינת יעילות, לא תמצא מקום אחד שילמד אותך את כל מה שאתה צריך, וגם אם כן - עד שתלמד את הכל - כבר תצא טכנולוגיה חדשה. הקורס ילמד אותך את הדברים ההכרחיים כדי למצוא עבודה ולדעת מה רוצים ממך, וגם איך למצוא את המידע שעדיין אין לך - וזה הערך הכי גדול בעיני של הקורס הזה.
אם אתה רוצה, זה המייל שלי- guy@guy-tomer-development.com, אתה מוזמן לשאול עוד שאלות.
שיהיה בהצלחה ידידי.
ר
ר.
הלימודים בהאקר יו, מומלץ?
אני מעוניינת להתחיל ללמוד בהאקר יו, אך יש לי כמה חששות.
יש אנשים שלמדו בהאקר יו ואמרו שלא היו מרוצים.
אשמח שתייעצו לי כדי שאחליט אם להירשם או לא. תודה לכם.
נ
נועה חזן
לימודים בהאקר יו
שלום רב,
מכללת האקר יו נחשבת למכללה טובה בתחומה אך לצערי אין לי אפשרות לחוות דעה אישית על מוסד לימודים כזה או אחר ולכן צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה לסקר שערכנו בין סטודנטים שלמדו או לומדים במכללה וחוו את דעתם לפי קריטריונים סונים.