שלום אני בן 31, בצעירותי עשיתי בגרות מלאה במגמת מכונות, לאחר הצבא שבו עסקתי כמכונאי רכב החלטתי לשנות כיוון ולמדתי תואר ראשון בתקשורת המונים,לאחר התואר לא מצאתי שום עבודה בתחום ועבדתי בבית קפה, לאחר מספר שנים של חיפושים החלטתי לעשות הסבת מקצוע ולמדתי קורס של מנתח מערכות מידע מטעם שירות התעסוקה. גם לאחר הקורס לא מצאתי עבודה בתחום כי דרוש ניסיון ואין לי אותו, בנוסף הרגשתי שהקורס לא ממש התאים לי ועניין אותי. מאז המשכתי לעבוד בעבודות מזדמנות כמו מחסנאות, שרות לקוחות ועוד. האהבה שלי והתחביב שלי תמיד היה מחשבים, לא למדתי את זה מעולם וכעת אני שוקל בגיל 31 שוב ללמוד קורס כלשהו בתחום המחשבים, אך אני חושש שלא אמצא עבודה בתחום לאחר הקורס, כי תהיה לי שוב הבעיה של חוסר בניסיון. אני מתלבט בין כמה קורסים: תחזוקת מחשבים אישיים שמשולב עם רשתות MCSA, קורס מנהל רשתות תקשורת ואבטחת מידע והקורס שאני הכי פחות מתחבר אליו הוא QA אך הבנתי שיש בו סיכוי גבוהה יותר במציאת עבודה. האם הקורסים הנ"ל יועילו לי בהמשך למציאת עבודה? והאם אני לא טועה בבחירת הכיוון? תודה על העזרה!
ש
שני יונגר
לימודים בתחום המחשבים
שלום דני,
בהחלט בQA יש הכי הרהב עבודה כי יש בQA כמה רמות של בקרה החל מבקרה נאוד פשוטה ודיי סיזיפית מה שנותנים למתחילם לעשות עד לרמות מאוד גבוהות של בדיקת תוכנה מה שעושים הרבה פעמים מומחים ומהנדסים בתחום המחשבים.
בנוסף, גם תחום הPC תמיד יאפשר לך תעסוקה וכיום גם כל תחום הטיפול במכשירים סלולאריים הוא תחום חזק.
אם תמצא עבודה או לא בתחומים הללו, אני לא יכולה להבטיח לך, אך סביר להניח כי בQA יהיה לך הכי פשוט למצוא עבודה לפחות בסיסית שלאחריה הכל כבר יהיה תלוי בכך וביכולות שתפגין.