שתי שאלות. אני בן 31 עו״ד רוצה להחליף מקצוע מחשבים תמיד עניין אבל פחדתי מהמתמטיקה, האם יש טעם להתחיל תואר כזה אוחר בתחום בתקווה שאסיים אותו בגיל 34-35 או שזה יהיהכבר מאוחר מידי למצוא עבודה? ואם התשובה היא שיש טעם עד כמה קשה המתמטיקה בתחום? ואם התשובה היא לא אז האם כדאי ללכת על קורס qa או דומיו או על הנדסאי שזה מקוצר יותר.@ מה סיכויי התעסוקה בגיל הזה? תודה.
H
HackerU
הסבה מקצועית
אורן שלום, בעולם ההייטק לגיל יש חשיבות רבה. אני חושבת שבגילך להתחיל תואר ראשון ולעשות הסבה מקצועית לשוק תחרותי ולא יציב היא קצת בעייתית בגלל שאתה עלול למצוא את עצמך ללא עבודה וגם בגלל שאין לך ניסיון בתחום. קורס יכול להיות פתרון טוב בגלל שהוא נלמד בזמן קצר יותר יחסית לתואר. כרגע אתה עוד צעיר ויכול להשתלב בעולם העבודה. אשמח לתת לך פרטים נוספים על הקורס ולענות על שאלות נוספות. בברכה, נגה
י
יצחק
קורס מחשבים
שלום נוגה אשמח להתייעץ במייל לגבי קורס במחשבים.
א
אורן
תעסוקה לאחר קורס
החשש הגדול שלי הוא לעשות קורס qa/mcpd, להשקיע שנה פלוס מינוס, תלוי בקורס, לשים הרבה כסף ואז לחפש עבודה ולגלות שמקבלים רק מהנדסים או בעלי ניסיון. הרי הסטודנטים להנדסה כבר מחפשים עבודה מהשנה השנייה, צוברים ניסיון ותואר שווה, אז למה שייקחו אחד שסיים כולה קורס של שנה ואין לו ניסיון ממשי?
ש
שי
עו"ד שרוצה ללמוד
בקשר למודעה שבה אתה מעוניין להתחיל ללמוד בגיל 31 מדעי המחשב, הייתי ממליץ לך לא לעשות את זה כי זה תחום שהגיל והתזזיתיות בו קריטיים, אומנם אתה עדיין צעיר אבל אם תסיים ללמוד בגיל 34 תהיה במצב בעייתי מבחינת מציאת עבודה, למרות שלא ניתן להכליל, אם תלמד בטכניון או באונ' ותהיה מצטיין (קשה מאוד) יפתחו בפניך דלתות, אם תלמד במכללה אז בגילך רוב הדלתות שיפתחו בפניך במצב שלך יהיו בעיקר דרך אנשים שהכרת, לא הייתי ממליץ לך לעשות קורס QA, אם אתה רוצה לעבוד ב - QA, תתחיל ללמוד מדעי המחשב, תצטיין בשנה הראשונה לפחות 80-85 ותתחיל לחפש עבודה מיד, או בתכנות או ב - QA יש לזה סיכוי לא רע להצליח, אם לא תצטיין אפילו אם תהיה עם 79, אתה תהיה בבעיה למרות ששוב לא ניתן להכליל אבל סיכוייך יהיו אפסיים, ותהיה לך בעיה למצוא עבודה כסטודנט כי מסתכלים על ציונים ועדיין לא יהיו לך קשרים בתעשייה