שלום שמי ניר בן 22 יש לי תעודה של QA ע"י מכללת נס (בודק מובייל,תוכנה,WEB) וכמו שכולנו יודעים השוק הזה מאוד קשה להתקבל בו רציתי לדעת אם יש איזה קורס שאני יכול להמשיך וללמוד שקשור לQA שיכול להוות לי יתרון על פני בודקים אחרים? או שלעשות הסבת מקצוע לתחום אבטחת מידע? (אם בכלל אבטחת מידע אשמח לפרטים איזה קורס לעשות ואיפה/ואם יש לו דרישה בשוק לבעל תעודה?) תודה.
ש
שני יונגר
אבטחת איכות או אבטחת מידע
שלום ניר,
יש יתרונות ויש חסרונות בלימודי עוד ועוד קורסים. אם קשה למצוא עבודה, אז פשוט להיאזר בסבלנות ולהתאמץ ככל שתוכל. אתה צעיר מאוד ולכן יש לך הרבה זמן ואפשרויות לפניך.
הרמה הגבוהה ביותר של בודקי תוכנה היא של מתכנתים. כך שאם תלמד תכנות ייתכן ויהיה לך יתרון. יחד עם זאת, אולי כדאי שתשקול ללמוד לתואר ראשון במדעי המחשב ולעבוד במקביל ללימודים בתפקידים זוטרים. יש אפשרות למצוא גם עבודה בQA ללא ניסיון, רק צריך סבלנות.
בתחום אבטחת המידע, גם כן מקובל בדרך כלל להעסיק אקדמאים. אך אולי כדאי שתברר לגבי עבודה כבר עכשיו גם ללא הלימודים לתפקידים שאינם דורשים ניסיון.
הנדסאי תוכנה
חשבתי להתחיל ללמוד הנדסאי תוכנה, מה דעתך? השאלה מה הסיכוי שלי להתחיל לעבוד ב QA (מובייל/תוכנה/WEB) בלי ידע בשפות תכנות, עד שאני אתחיל ללמוד הנדסאי תוכנה? תודה.