שלום לכל חברי הפורום, אני בחור בן 30 שכבר למד כמה דברים לא רלוונטיים בחייו, עשיתי תואר ראשון ושני במשפטים ואין לי רצון לעבוד בתחום, לאחרונה התחלתי להתעניין בתחום שבו פורום זה עוסק, אין לי שום ידע ואני מדגיש... שום ידע במחשבים, וחוסר ההיכרות וההתנסות שלי עם התחום גורם לכך שאני לא יודע בכלל איזה מסלול אם בכלל הוא זה שיכול להתאים לי, הייתי בסוג של הרצאת מבוא באחת המכללות והמרצה דיבר המון המון המון, ועל דברים שלא שמעתי בחיים, דיבר על כך שיש בעצם 3 תחומים: פיתוח תוכנות, בדיקת תוכנות, וניהול רשתות, ואז הוא דיבר שיש פלטפורמות מסורתיות כגון אנטרפרייז, אמנדד, דוט, ופלטפורמות חדשות יותר כגון WEB ומובייל, ואז הוא אמר שבתחום של בודיקות תוכנה יש בודקי קוף (שאותם הוא די תיעב) בלאק בוקס, ומאידך גיסא יש את האליטה של שמכונה גלאס בוקס והם חסיני פיטורים והם משתמשים בראש שלהם ולא עושים דברים קבועים כמו... קוף, בכל אופן מכאן לכאן אין לי מושג מה יתאים לי, מה אתם חושבים תציעו לי מה לעשות, מה ההבדל בין התחומים? האם אדם ללא כל רקע יכול נניח ללמוד פיתוח תוכנות מובייל?
ש
שני יונגר
האם ללמוד קורס בתחום המחשבים והתוכנה?
שלום נמרוד,
ראשית, הכל עניין של גישה טכנית למחשבים. יש את אלה שיש להם את זה ויש את אלה שאין להם את זה. ככה זה עובד בתחום המחשוב.
לגבי בודקי התוכנה, אני מסכימה עם המרצה, רק לא בגישה שלו. אני לא מתעבת את האנשים שעוסקים בבדיקות תוכנה שהוא כינה אותם קופים, אלא שהם התוצר של הצורך שהחברות הענקיות בהרבה מאוד עובדים בעלי מיונות נמוכה מאוד בבדיקת תוכנה שעובדים ממש כמו תוכי, ללא חשיבה. מה לעשות יש הרבה מאוד כאלה ויש פיתוי מאוד גדול כאשר הם הלכו ללמוד בדיקת תוכנה וסיפרו להם שזו עבודה מאוד נדרשת. אף אחד לא סיפר להם שהשכר שלהם יהיה 25 ₪ לשעה.
לגבי כניסה לתחום, כדאי מאוד לעבור דרך אקדמית אם אתה לא איש מחשבים מוכשר מלידה. זה עולם מאוד קשה וכן קשה מאוד להתבסס בו. הגיל שבו נפלטים משוק העבודה הזה הוא צעיר ביותר ואתה ממש על הגבול להיכנס אליו.
עם זאת יש תחומים שבהם עוד אפשר להצליח, כמו תכנות למובייל, פיתוח אפליקציות לסמארטפונים וכן בניהול רשתות תקשורת. אם אתה תהיה טוב בזה, אתה תצליח ותינה מהדרך. אבל הבטחות אין. חבל לי מאוד שעשית שני תארים במשפטים ועדיין לא החלטת מה נכון לך לעשות. לצערי אני מכירה רבים כמוך. עם זאת, לימודי תעודה כרגע הם אופציה מעולה.
אני מציעה שלפני ההחלטה בעניין בחירת מסלול הלימודים, נסה לדבר עם אנשים שעוסקים בתחום. תשאל אותם בכנות מה לדעתם הסיכויים שלך. גם סטודנטים באוניברסיטאות בוודאי מכירים את השוק היטב. כדאי מאוד שתחקור את העניין לפני ההחלטה.
קורס מחשבים מקצועי
שלום נמרוד, אני ממליצה לך מאוד לגשת לפגישת ייעוץ במכללה שמתמחה בלימודי מחשבים ולבדוק את מסלולי הלימוד שיכולים להתאים לכישורים שלך. בהצלחה, נגה- HackerU