שלום, כרגע ממוצע הבגרות המשוקלל שלי הוא 96.3 (אחרי בונוסים) והפסיכומטרי שלי הוא 680 (פסיכומטרי שני) . עכשיו ראיתי שבשביל להתקבל לאוניברסיטת ת"א אני אצטרך או לשפר בגרויות (מתמטיקה אנגלית ופיזיקה) או לעשות מכינה עם ציון סופי של 96. מה אתם אומרים? יש גם אפשרויות שונות של אוניברסיטת בן גוריון שבשביל להתקבל לשם אצטרך לשפר בגרויות בצורה פחות רצינית, או ללכת בכלל למכללה כמו ת"א יפו שהבנתי שגם נחשבת רצינית?
ש
שני יונגר
מה לשפר פסיכומטרי או בגרות?
שלום עמית,
ראשית ההשפעה של הפסיכומטרי או הבגרויות משתנה בין מוסדות הלימוד השונים. שנית, כדאי שתחליט מה אתה מעדיף לשפר או איפה ההשקעה שלך בשיפור הציון תהיה קטנה יותר. משם מומלץ שתתחיל. לא משנה לאיזו אוניברסיטה תתקבל בסופו של דבר או מכללה. לערוך השוואה בין מוסדות לימוד אלה, אני לא יכולה לעשות עבורך, לכן אאלץ להשאיר את ההחלטה בידיך. החלט מה אתה מוכן לעשות ועד כמה כדי להתקבל ללימודים. רק נקודה למחשבה, נכון להיום הכי כדאי לך לנסות ולשפר את הפסיכומטרי במובן של קבלה ללימודים לשנה הבאה.
ההתלבטות היא לא בין פסיכומטרי לבגרות
ההתלבטות ביא בין בגרויות למכינה, כרגע עם ממוצע הבגרות שלי, כדי להתקבל לתואר באוניברסיטת תל אביב אני צריך ציון פסיכומטרי של 780, ציון לא ראלי מבחינתי ומבחינת 95 אחוז מהאוכלוסיה. ההתלבטות היא בין בגרויות למכינה. מה עדיף?