היי, אני בן 23 ואני מתלבט בין 2 תחומים הראשון תחום מדעי אותו המחשב למה? מעניין אותי נורא, בתיכון למדתי את המקצוע וגם אהבתי וגם סיימתי עם ציון גבוה. פרט לכך, ההיטק תמיד מתפתח ומשתנה. חיסרון עיקרי הוא בגיל. בהיטק אתה פג תוקף כמעט בגיל 40-45 בעוד בתחום הכלכלה מגיעים לתפקידי מפתח בגילאים הללו.
תחום שני תחום הכלכלה ( אולי בשילוב סטטיסטיקה ). אני נורא מתעניין בכל העיתונים והנושאים הכלכליים, מניות בורסה, ספרים בנושא שוק ההון וכו'. זה מעניין אותי וכל יום אני גולש באתרי הכלכלה ובודק מה קרה בבורסה באותו היום. הבנתי שפרט ללימודי תואר ראשון הרבה פעמים יש צורך בלימוד נוסף כמו ניהול תיקים/יעוץ משכנתאות/השקעות/פנסיה/ תואר שני בתחום או בתחום קרוב וכו'
יש כאן כמה רבדים: הראשון עניין- לא יודע מה יותר מעניין אותי. השני הביקוש בשוק. השלישי שכר. הרביעי תאריך פג תוקף במקצוע. החמישי זמן לימוד אל מול שכר.
אנא תעזרו לי. תודה מראש.
ש
שני יונגר
למה לא ללמוד כלכלה ומדעי המחשב?
שלום אלעד,
יש לי הצעת פשרה מעיינת עבורך. מכיוון שאתה עדיין לא נרשמת ללימודים, כך שעד לסיום לימודיך ייתכן מאוד ודברים רבים ישתנו גם אצלך וגם במשק בישראל. אני מציעה שתבחר במסלול דו חוגי של כלכלה ומדעי המחשב. אלו לא לימודים קלים כלל וכלל אך יאפשרו לך לעשו או בתחום המחשבים בכל הנוגע לעולם הכלכלה, מה שיכול להיות שילוב מעולה מבחינתך. או יאפשרו לך לבחור מבין שני המקצועות במה תעדיף להתמקד.