שלום לכולם, אני מתלבטת בין שני תחומים: טכנולוגיות למידה ב hit שזה מסלול ייחודי שמשלב לימודי הדרכה עיצוב ותכנות ביחד כדי להכשיר בוגרים לפתח הדרכה באמצעות טכנולוגיה ועיצוב כמו משחקים ואפיקציות.. אני מתחברת לתואר הזה כי אני נמשכת לתחום של עיצוב ופיתוח אבל לא להדרכה.. ובתואר הזה בעיקר מלמדים הדרכה ועל הדרך קצת תכנות וקצת עיצוב.. ההתלבטות זה בעיקר במה אני אעסוק כשאצא לשוק העבודה- כי פיתוח הדרכה אני פחות אוהבת אבל כן מתחברת לעיצוב ופיתוח אפליקציות ולומדות. השאלה אם מעסיקים מכירים את התואר הזה והשכר בשוק טוב... כי לעומת זאת יש את התואר מדעי המחשב ב hit שהוא יוקרתי ונחשב והוא רק תכנות והרבה מתמטיקה ובתיכון הייתי 3 יחידות עם ממוצע גבוה ויש להם מכינה במתמטיקה.. השאלה אם אני מתחברת לתחום של תכנות כי לא באמת עסקתי בזה בעבר ואני מפחדת שאני אתחיל תתואר והוא ישעמם אותי והמתמטיקה תהיה לי קשה... מישהו מכיר את שני התארים ויכול לייעץ לי מה לעשות? מה כדאי? אני כבר שנה מתלבטת בין שניהם ועדיין לא החלטתי... תודה מראש לעונים!
ש
שני יונגר
לימודי מעולם המחשבים מצריכים מתמטיקה
שלום לינוי,
אם את מתחברת לתחום פיתוח האפליקציות וכו', מדוע לא ללמוד את זה בדיוק במסלול של לימויד תעודה? הרי לימודים שהם מעולם החינוך מכוונים לעבודה מול כיתה או במסגרת חינוכית אחרת. אם את לא מתחברת לזה ולא מעוניינת בכל הנוגע להדרכה, לא חבל על הזמן? המתמטיקה בלימודי מדעי המחשב היא קשה, זה חלק מהעניין. כי כל שפת המחשב מבוססת על מתמטיקה ולכן חייבים ללמוד אותה ברמה מאוד גבוהה. קושי הוא לא סיבה בגללה כדאי או לא כדאי לבחור במסלול לימודים, אין לימודים אקדמיים שהם לא קשים. בכל מסלול יש קושי מסוג אחר. אני מציעה שתבחרי לפי העבודה שאת רוצה שתהיה לך בעתיד ולא לפי הקושים שיש בלימודים. בנוסף, אם את בוחרת במסלול טכנולוגי, את חייבת לעשות שיפור משמעותי בידע שלך במתמטיקה, כי ציון גבוה ב-3 יחידות במתמטיקה לא אומר כלום על היכולות המתמטיות שלך. יש פעם עצום בין 3 יחידות במתמטיקה ל-4 או 5 יחידות.