שלום, אני רוצה המלצה היכן כדאי ללמוד או מה לעשות. התכנית הינה ללמוד מדעי המחשב במסגרת לימודי ערב (לפחות לקראת שנת הלימודים הקרובה). בנוסף, ממוצע הבגרויות שלי הינו 94-95. במתמטיקה הייתי ב - 4 יחידות אך בעל ציון נמוך. איני בטוח האם עדיף לעשות פסיכומטרי ושיפור בבגרות במתמטיקה (ברמת 5 יח"ל) או מכינה למכללה או אוניברסיטה ולהתחיל. כמובן שחשוב לי ללכת למוסד לימודים די טוב, שאוכל למצוא תעסוקה במידה ואהיה שכיר. יש לציין, כי אני עובד ברמת גן ומתגורר בפתח תקווה.
בנוסף, איך אוכל לקבל מידע מהמועצה להשכלה גבוהה על מוסדות לימוד? האם התואר נחשב על ידי המרכז ללימודים אקדמיים אור יהודה?
תודה רבה!
ש
שני יונגר
לימודי מדעי המחשב במסלול ערב
שלום עידו,
ראשית לימודי ערב במדעי המחשב מתקיימים רק במכללות או באו"פ. אם למדת ל-4 יחל' בציון נמוך אז אולי בכל מקרה כדאי לפחות לעשות קורס רענון והכנה ללימודים. לגבי תנאי הקבלה ואם אתה עומדת בהם , זה מאוד תלוי במוסד הלימודים שבו תחליט בסופו של דבר שאתה רוצה להתמקד. לגבי פסיכומטרי, יהיה לך קשה להתחמק ממנו, אך זה לא בלתי אפשרי. לגבי המלצה למוסדות לימוד טובים יותר או פחות, אין דרוג כזה. הדרוג הוא רק התוצאות בשטח של מי שמתקבל לעבודה או לא. לגבי ביקורת על המכללה באור יהודה, כמנהלת פורום אני מנועה מהעברת ביקורת, לכן אני מציעה שתיגש למכללה ותפגוש את הסטודנטים שידעו לתת לך את חוות דעתם הכנה על הלימודים שם. אפשרות נוספת שיכולה להיות מעניינת עבורך היא אפיק מעבר לאוניברסיטה ללימודי מדעי המחשב. אולי בשנה הקרובה מכיוון שאתה חייב לעבוד בבקרים זה יכול להתאים לך.