שלום,אני לא סגור על מה אני רוצה ללמוד וצצה לי אופציה חדשה של התואר ניהול מערכות מידע/מערכות מידע ניהוליות . בגלל שיש לי תואר הנדסאי, במכללה אחת מקבלים אותי בלי להסתכל על הציונים (ורק בזכות הדיפלומה) .במכללה אחרת דורשים ממוצע של 85 בבגרויות ששלי הממוצע הוא 70.. אני חושב קדימה ורוצה לדעת עד כמה יש לזה חשיבות באיזו מכללה לבחור ? כי אני לא רוצה כשאני אסיים את התואר ואז שאני אחפש עבודה ,ידחו אותי בגלל שלמדתי במכללה כזאת או אחרת ...
ש
שני יונגר
באיזו מכללה לבחור לתואר ראשון בניהול מערכות מידע
שלום ליאור,
כל מוסד לימודים בוחר לעצמו את תנאי הקבלה ללימודים. בחלק מהמקרים זה מעיד על איכות התואר, אך לא תמיד ולכן לא ניתן לומר במדויק מול מה אתה עומד נכון להיום. מה שאני מציעה שתעשה, מאוד פשוט גש למכללות ושוחח עם הסטודנטים. ייתכן ועדיין מתקיימים ימים פתוחים בתקופה הקרובה, שם תוכל לפגוש בצורה יזומה סטודנטים מכל מחלקה ולשמוע מה הם אומרים על התואר. חשוב לשאול גם על רמת הלימודים וגם על תעסוקה לאחר הלימודים. אלו יתנו לך תמונה מלאה של איפה הכי כדאי לך להיות. אני בהחלט מסכימה שלבחירת מוסד לימודים יש השפעה. אך אתה חייב לקחת בחשבון שעיקר ההשפעה על יכולתך למצוא עבודה היא מה שתעשה במקביל לתואר הראשון כניסיון בעבודה וכן היכולות האישיות שלך.