שלום, אני אשמח לדעת באיזה תחום מבין השניים יש סיכוי רב יותר למצוא עבודה בשוק התחרותי של היום, מאחר ומתכנתים יש "כמו זבל" ומצד שני בודק תוכנה הינו תחום אפור. אשמח לשמוע את דעותיהם של חברי הפורום, אני ממש התלבטות.
תודה וחג שמח, שרי
מ
מר חן בירן
בודקים מול מתכנתים
שלום, ראשית לא הייתי אומר שמתכנתים "יש כמו זבל"- יש המון שפות פיתוח וככל שהטכנולוגיה מתקדמת יש יותר מקום לעוד מתכנתים. בתחום פיתוח הWEB יש דרישה עצומה ומאות משרות חדשות בכל חודש. בודקי תוכנה אינו תחום אפור והוא מוגדר מאוד הבעיה בו היא שאין דרישות מקדימות של תואר או קורס והעבודה היא לרוב זמנית כדי להשיג ניסיון ולהמשיך הלאה לפיתוח. הייתי ממליץ לך קודם כל לשאוף ללמוד פיתוח תוכנה ולהתחיל מהרמה הגבוהה ביותר, אני בטוח שאם תהיי טובה את תמצאי עבודה ללא קושי כלל. חפשי מקומות שמתחייבים לך לעבודה ונותנים לך להתנסות בתחום ללא תשלום או דמי קדימה. בהצלחה
s
sari
RE
קודם כל תודה. אוקיי בוא נקח את זה שלב אחד קדימה, איזה שפת תכנות אתה היית מציע ללכת PHP, תיכנות לאייפון, JAVA,MCPD לי יש רקע בתכנת בC וקצת JAVA . אני אישית ממש מפחדת הקורסים האלו ממש יקרים ואני בת 29 כבר, שורה תחתונה אני מחפשת משהו עם אחוזי הצלחה גבוהיים, אני מודעת לכך שאין 100% וכל החלטה יש בה סיכון.
ממש תודה על העזרה, שרי
מ
מר חן בירן
RE RE
אם יש לך רקע קודם בC וג'אווה ההמשך הטבעי הוא C# כי זו שפת המשך וכיום (ומאמין שבעתיד הקרוב) זו השפה השימושית ביותר. בנוגע לאחוז ההצלחה - הכל תלוי רק בך, המכללות יכולות לתת כלים,מרצים תרגולים ועוד אבל תכנות לומדים כמו שאת בודאי יודעת דרך האצבעות - מי שמתרגל מצליח. אם את מעוניינת, במכללת הי-טק יש שבועיים ניסיון חינם אולי כדאי לפני שאת לוקחת צעד לנסות ולראות האם את באמת מעוניינת לחזור לתחום הזה, האם את מתחברת למרצה ולשאר האנשים ועוד. אל תפחדי את מאוד צעירה ורוב האנשים שבאים היום לעשות הסבה מבוגרים ממך בכמה שנים.. בהצלחה