חברים יקרים, קוראים לי מיכאל, אני בן 23, אני כרגע בשלב בחיים שאני אמור לקבל החלטה מה ללמוד. התחלתי קצת לקרוא ולהתעניין, ומה שמשך אותי בגדול זה תואר בניהול מערכות מידע. השאלה שלי היא כזאת - מה ההבדל הגדול בין תואר של ניהול מערכות מידע לעומת קורס בניתוח מערכות מידע?
אני מפחד שלא אוכל לעמוד בתואר כזה, אז - אם באמת אני אעשה קורס, במה זה יגביל אותי מבחינת תעסוקה בעתיד ושכר, או שבכלל זה לא אותו תחום?
אשמח למי שיעזור!
ש
שני יונגר
קורס ניתוח מערכות מידע או ניהול מערכות מידע
שלום מיכאל,
תואר בניהול מערכות מידע לעומת קורס יחיד בניתוח מערכות מידע הם בוודאי לא אותו הדבר. בתואר בניהול מערכות מידע לומדים גם לימודים מתחום הניהול וגם לימודים טכנולוגיים. בקורס ניתוח מערכות מידע למעשה לומדים לבדוק תקלות במערכות מידע. התחום שלומדים בקורס הוא טכני ב100% ומלמד תוחם מאוד צר בעולם מערכות המידע. אני לא יודעת אם תרגיש מוגבל מבחינת תעסוקה לאחר הקורס, אך הוא בהחלט מכוון לכיוון אחד ברור לעומת התואר האקדמי שמאפשר מגוון אפשרויות. אם אתה חושב שתואר אקדמי מלא הוא יותר מידי בשבילך, אז לך ללמוד קורסים ומשם ישר לעבודה. יש רבים שלהם זו הדרך המתאימה ביותר. לא כולם רוצים או יכולים לעמוד בלימודי תואר אקדמי מלא. לגבי שכר, מאוד תלוי באיזו מסגרת תועסק, לכן קשה לומר בוודאות.