תואר במדעי המחשב/הנדסת תוכנה - הבדל בין מכללה לאוניברסיטה
תואר במדעי המחשב/הנדסת תוכנה - הבדל בין מכללה לאוניברסיטה
חיילת משוחררת
1 תגובות
היי, אשמח לקבל הכוונה! אני חיילת משוחררת ומעוניינת בלימודי תואר ראשון בהנדסת תוכנה/ במדעי המחשב. האמת שנכון לכרגע ציוני הבגרויות שלי + הפסיכומטרי הנוכחי מספיקים לי כדי ללמוד במכללה המתמחה בלימודי הנדסה, ובכך להתחיל ללמוד באוקטובר הקרוב. במידה ואחליט להתעקש ללמוד באוניברסיטה (גם היא מתמחה בלימודי מדעים) אאלץ לדחות את הלימודים לאוקטובר 2015 כדי לתקן את ציון הפסיכומטרי וגם אז, אצטרך לקבל בו ציון מאוד גבוה. האמת ששאלתי קשורה במידת הפרקטיות של התואר. האם באמת קיים הבדל משמועתי בין בעלי תואר ממכללה לכאלה שלמדו באוניברסיטה? ברמת הלימוד, במציאת מקום עבודה לאחר התואר ותוך כדי... (הכוונה לתואר במדעי המחשב או הנדסת תוכנה) אציין שלא רשמתי את שמות מוסדות הלימוד כי ראיתי בתשובתכם בפורום אסור לכם לתעדף בין המוסדות..
ש
שני יונגר
מה עדיף- מכללה או אוניברסיטה?
שלום,
במקרה של הנדסת תוכנה ומדעי המחשב פעמים רבות יש עדיפות לבוגרי אוניברסיטאות, זו האמת. אבל, יש גם מספר מכללות בארץ שנחשבות ברמה מספיק גבוהה כדי שלא יחושו בהבדל. כפי שרשמת בעצמך, לא נוכל לפרט מי מקובל יותר אצל מעסקים ומי פחות. כדאי אמוד שתלכי לאותה מכללה שאת מתעניינת בה ותשאלי סטודנטים (עדיפות לשנה ד') מה הסיכויים למצוא עבודה טובה. הם בוודאי יענו לך בכנות.