לימודי מדעי המחשב מערכות ויישומים באוניברסיטה הפתוחה
לימודי מדעי המחשב מערכות ויישומים באוניברסיטה הפתוחה
נועם
1 תגובות
הי, אני איש קבע בצה"ל ויש לי כמה שאלות לגבי מסלולי לימודים שמציעה האוניברסיטה הפתוחה. 1. מה ההבדל בין לימודי "מדעי המחשב" לבין לימודי "מדעי המחשב - מערכות ויישומים"? מה נחשב יותר יוקרתי (קשה)?
2. אני מתבלט בין שני מסלולים דו-חוגיים: מדעי המחשב מערכות וישומיים + ניהול או מדעי המחשב מערכות וישומיים + כלכלה גם ניהול וגם כלכלה הם תחומים שמעניינים אותי ולכן אשמח לדעת מה יותר מבוקש בחוץ? איזה מסלול מבין השניים נחשב יותר קשה? והאם באופן כללי השילוב הזה הוא מומלץ?
תודה רבה מראש, נועם.
נ
נועה סטרוז
בחירת מסלול לימודים
שלום נועם,
ההבדל בין הקורסים מעט לא ברור אך בעקרון מסלול מערכות ויישומים קצת יותר מעמיק ובמידה ויש לך רקע בעולם המחשבים והטכנולוגיה הוא יוסיף לך יותר.
בקשר לשאלה השניה שלך, שם השיקול צריך להיות יותר מה תהיה מעוניין לעשות בעתיד ופחות מה יותר קשה. ישנה דרישה גוברת לשתי הקמצועות בחוץ, גם כלכלה וניהול - בוגרי התואר יוכלו להשתלב במשרות במשרדי ממשלה ובחברות מובילות במשק, כמו למשל: כלכלנים, תקציבאים, אנליסטים, יועצי השקעות, מנהלי שיווק ומכירות, מנהלי תקשורת שיווקית ועוד. בנוסף לכך, הבוגרים יוכלו להמשיך ללמוד לתארים גבוהים בכלכלה או במנהל עסקים. בלימודי מדעי המחשב - מערכות ויישומים המקצועות הפתוחים בפנייך משט שונים - המשרות מתמקדות בעולם המחשבים ופותחות דלתות בחברות גדולות או קטנות, פרטיות או מסחריות ומאפשרות קידום יחסית מהיר בעבודה.
במידה ויהיו לך שאלות נוספות תוכל לפנות ליועצים שלנו באמצעות הטופס המקוון שצירפתי עבורך.