היי, לאחרונה התלבטתי הרבה מה ללמוד ונראה לי שדי נסגרתי על לימודי מדעי המחשב. העניין הוא שיש עוד הרבה מאוד דברים שמעניינים אותי ויש במדעי המחשב מסלולים רבים המשלבים תחומים נוספים, ולכן אשמח לייעוץ ממישהו שקצת מבין לגבי המסלולים בכל האוניברסיטאות. לדוגמא, ראיתי בעברית שתואר דו חוגי רגיל במדעי המחשב כולל בתוכו 32 נקודות שנקראות חטיבה מחוג אחר (יהיה מעניין למשל לשלב בזה פיזיקה שמאוד מעניין אותי), ובנוסף יש שם תכנית שנקראת "אבני פינה" שגם מוסיף ידע מתחומים אחרים.
אני לא מכיר את כל המסלולים בכל האוניברסיטאות ולמרות שנכנסתי לאתריהן לא היה מפורט בצורה ברורה מה כוללים לימודי כל מסלול. האם ישנם עוד מסלולים דומים בעוד אוניברסיטאות? אשמח לייעוץ בנושא.
נ
נועה סטרוז
לימודי מדעי המחשב
שלום טל,
ישנם כמה מוסדות לימוד שמציעים לימודים דו חוגיים במדעי המחשב, ביניהם: אוניברסיטת תל אביב - מדעי המחשב ומתמטיקה, מדעי המחשב וסטטיסטיקה, מדעי המחשב ומדעי החיים, מדעי המחשב ופילוסופיה. האוניברסיטה הפתוחה - אופציה לשילוב מדעי המחשב עם מקצוע מדעי או עם מקצוע ממדעי החברה. גם אוניברסיטת חיפה מציעה לימודים של מדעי המחשב כחלק מתואר דו חוגי. אני ממליצה לפנות לכמה ממוסדות הלימוד בכדי למצוא את המסלול המתאים ביותר עבורך. היתרון בתואר דו חוגי עם מדעי המחשב הוא הדלתות שיפתחו עם סיום התואר בתחומים שונים ומגוונים.