לימודי מדעי המחשב - בן גוריון, תל אביב או הבינתחומי?
לימודי מדעי המחשב - בן גוריון, תל אביב או הבינתחומי?
ג'וני
1 תגובות
אני רוצה ללמוד שנה הבאה ואמור להתחיל פסיכומטרי בינואר.
ציוני הבגרות שלי: 4 מתמטיקה 95, 5 אנגלית 89, 5 פיזיקה 87, 5 מדעי המחשב 85, 5 עבודת גמר בתכנות 100 ממוצע ב"ש 104.96 ממוצע ת"א 102.58
אופציה 1: אוניברסיטת בן גוריון. שיקולים: אוירה סטודנטיאלית, קבלה עם 650 בפסיכומטרי. *האם ניתן לעבוד במהלך הלימודים?
אופציה 2: אונ' תל אביב. שיקולים: קרוב למרכז, אופציה גבוהה לתעסוקה תוך כדי התואר. *הבעיה היא שככל הנראה אין לי אפשרות להתקבל. לפי האתר שלהם צריך 754 בציון פסיכומטרי כדי להתקבל כי צריך ציון התאמה של 479.... האם זה הגיוני ציון כזה? יש מצב שאם אירשם אז אתקבל?
אופציה 3:בינתחומי הרצליה. שיקולים: קרוב למרכז, שם, משכורת גבוהה בתום התואר. * האם התואר במדעי המחשב במרכז הבינתחומי אכן מומלץ? איך הוא מדורג מול ב"ש ות"א? שאלה נוספת זאת האם שכר הלימוד (40,000 לשנה"ל) שווה את זה. או שכבר להתפשר על באר שבע ולהישאר עם 100 אלף בכיס...
בכל אופן, השאלות המרכזיות הן: 1. איך לעזאזל מתקבלים למדעי המחשב באוניברסיטת ת"א (ולא נראה לי שאקבל 754 בפסיכומטרי) 2. האם העלות של הלימודים בבינתחומי שווה את זה ? איך התואר נחשב? איך שם בכללי? 3. כרגע ירדתי מבאר שבע שרציתי הרבה זמן בגלל חיי הלילה, בגלל העבודה תוך כדי הלימודים במקצוע שחסר לי... האם זה נכון שבבאר שבע יותר קשה למצוא עבודה במקצוע תוך כדי ואחרי התואר?
ש
שני יונגר
לימודי מדעי המחשב- איפה כדאי ללמוד?
שלום ג'וני,
1. יש עבודה לסטודנטים לתואר ראשון הלומדים בבן גוריון, חלקם נוסעים לעבודה מחוץ לעיר וחלקם מועסקים בעיר עצמה. במיוחד שבשנים האחרונות עוד ועוד חברות טכנולוגיות נכנסות אליה. 2. לגבי אוניברסיטת תל אביב אכן הציון שתידרש לו בפסיכומטרי הוא בערך 750. 3. אין למנהלי הפורום אפשרות לדרג תארים או מוסדות לימוד, אז או שתנסה לקבל מידע מסטודנטים הלומדים שם או שתגיע למכללה עצמה ותפגוש את הסטודנטים שידעו לספר לך ממקור ראשון מה דעתם. לגבי מחיר הלימודים, זה עניין אישי של כל אחד, יש בכל מוסד לימודים יתרונות וחסרונות והכל תלוי אם זה משתלם לך או לא. השתדלתי לענות על כל שאלותיך, אך נמנעתי ממתן תשובות לשאלות המשוות בין מוסדות לימוד. עשה את השיקולים שלך של מה כדאי יותר או פחות לדעתך והמשך משם. דבר אחד אוכל לומר לך בוודאות, לא משנה היכן לומדים מי שמשקיע בלימודים ומראה כישרון בתחום התכנות מוצא עבודה ולאחר מכן מוסר העבודה שלו הוא שמאפשר או מונע התקדמות בתחום.