אני בעל תואר ראשון בביולוגיה וחושב לעשות חוג במדעי המחשב אני רוצה לשאול מה ההבדלים בין דו חוגי לחד חוגי בחיפוש עבודה, האם יהיה ניתן להתחרות עם בעלי חד חוגי בראיונות עבודה. בנוסף אני מתלבט בין דו חוגי במדעי המחשב לבין דו חוגי במדעי המחשב מערכות ויישומים, מה ההבדל בין השניים? תודה לכל העונים
ש
שני יונגר
חד חוגי או דו חוגי במדעי המחשב
שלום אופיר,
ההבדל בין חד חוגי לדו חוגי באופן כללי אומר שיש יותר נקודות זכות לתואר כולו מצד אחר ומצד שני יש הרבה פחות (עד בכלל לא) קורסי בחירה. זה ההבדל בין דו חוגי לחד חוגי. בנוסף, אלו תארים עמוסים וקשים יותר, לידיעתך. ביקשת גם שאבחין בין שני מסלולים, אך לא ציינת מהו המסלול הדו חוגי הראשון, מדעי המחשב ומה עוד. במסלול השני מדובר בהתמחות מתחום הסטטיסטיקה. ויישומי המחשב זו יכולה להיות התמחות מצוינת עבורך במיוחד אם תבחר לעסוק בתחומים כמו מערכות מידע למשל. לגבי שאלתך בעניין האטרקטיביות בעיני המעסיקים, אז ככה, המעסיקים מעוניינים בסטודנטים בעלי ציונים גבוהים. בנוסף, מידת הבקיאות שלך בשפות התוכנה וההבנה שלך בכלל את כל נושא התוכנה הוא החשוב. פחות חשוב בדיוק איזה מסלול למדת כמו הכישרון שלך. זאת, כי חלק מתנאי הקבלה לרוב הם מבחני קבלה לעבודה שמאוד דומים למבחנים של מוסדות הלימוד. בדרך כלל נדרשים לפתור בעיה או חידה.