התחלתי ללמוד ניהול רשתות + אבטחת מידע אבל אין תואר בדברים האלה ותכנות לא מעניין אותי כלל.. מה עליי ללמוד? התעניינתי בהנדסת תעשיה וניהול, מה דעתכם?
ח
חן
האם חשבת על ניהול מערכות מידע?
זה תואר שלדעתי נוגע בדברים שהזכרת ובו תוכל להשתלב בתעשיית ההייטק.
ש
שני יונגר
הנדסת תקשורת והנדסת תעשייה וניהול
שלום משה,
אולי הנדסת מערכות תקשורת יכולה לעניין אותך בתור מי שבחר ללמוד ניהול רשתות תקשורת אולי תחום ההנדסה הזה יעניין אותך ויתאים לך. נושאי הלימוד בתואר להנדסת תקשורת כוללים בין היתר את הנושאים הבאים: מערכות מידע, תכנות, תקשורת נתונים, תכן לוגי, תורת התקשורת, מולטימדיה, רשתות תקשורת, מבני נתונים, מערכות ספרתיות, ניהול רשתות, עיבוד אותות וצורות, מדעי המחשב, בטיחות מידע ונתונים, ארכיטקטורת רשתות ועוד. אני יודעת שחלק מהלימודים כוללים גם נושא של תכנות אבל כך זה בכל מסלולי ההנדסאות (כמעט) גם בתעשייה וניהול לומדים קורסים בתכנות. את התואר הזה תוכל ללמוד במוסדות הלימוד הבאים: HIT, מכללת ספיר, אוניברסיטת בן גוריון, האקדמית תל אביב יפו ועוד. לגבי תעשייה וניהול, זהו תחום מאוד רחב שחשוב כמו בכל תחום אחר שתראה אם יש בו מסלול התמחות שאתה מתחבר אליו. אחרת ההשקעה של ארבע שנים לא כדאית. צירפתי לך הסבר לגבי לימודי הנדסת תקשורת, אך אוכל לצרף לך הסבר גם לגבי לימודי תעשייה וניהול אם תרצה בתגובה נפרדת. כיוון שאני יכולה לצרף קישור אחד לכל תגובה.
תגובה לשני
שלום שני ותודה רבה על התגובה המפורטת שלך. רציתי לדעת, מה רמת הקושי ומה רמת המתמטיקה בתואר שכזה? מאז שאני זוכר את עצמי היה לי קשה בכל מה שקשור למתמטיקה, אולי בגלל שבתיכון לא אהבתי ללמוד אבל זה מה שאני זוכר. אשמח אם תעני לי. תודה רבה