אני בן 24, הכל עוד לפניי, ואני יודע שזה ללא ספק התחום שלי- מחשבים אני רק לא יודע מאיפה להתחיל. הנדסת תכנה זה בטוח לא, גם לא הנדסת החומרה עצמה ולכן מדעי המחשב אם הבנתי נכון זה לא התחום
קראתי בכל מקום שרק יכלתי לגבי ההסמכות השונות אבל עדיין משהו עמוק בתוכי (ומאוד רוסי) מהבהב סכנה של להשאר עם תעודה ביד ובלי תואר אקדמי..והשאלה שעולה היא כזו, בלי תואר ביד- מה ההסמכה הזו שווה כי המון תשוקה ואפילו ידע יחסית נרחב יש לי אבל שום רצון להיות מהנדס מחשבים או מתכנת כלשהו מצד שני- השאיפה היא להיות יותר מטכנאי מחשבים, גם אם זה אומר להיות כזה בהתחלה..אם אני מתחיל, אז מאיפה אני מתחיל את זה?
ג
גב' הגר צימרמן
תואר או תעודה/הסמכה
שלום אייל,
אני מבינה את החששות שלך לגבי תעודה/הסמכה, והפחד להיות בלי תואר אקדמאי. אבל הפחד הזה הוא לא כל כך נכון. בעצם – לא כל מקצוע דורש את אותם תעודות והסמכות ומאוד חשוב להיות ממוקד בצרכים של המקצוע מול שוק העבודה. ההבדל העיקרי בין לימודים במכללה מקצועית (תעודה/הסמכה) לבין לימודים באוניברסיטה (תואר) הוא שמי שלומד תואר לומד יותר כלים לחיים מאשר כלים מקצועיים. לעומת זאת מי שלומד במכללה מקצועית יוצא עם הכלים המקצועיים ופחות עם כלים לחיים אך יכול מייד להשתלב בשוק העבודה. בסיום תואר עושים סטאג', לעומת מי שמסיים קורס מקצועי ויכול מייד להתחיל לעבוד. בקרוס מקצועי יש הרבה תרגול וביצוע (אפשר לומר שהסטאג' כלול), ובכלל במכללות המקצועיות יש הקפדה על כל מה שקורה בשטח – הסילבוס יכול להשתנות במהלך הקורס בהתאם למה שקורה בשוק (למשל: שדרוג תוכנה, טכנולוגיות חדשות, וכו'...). בנוסף, בעולם ההי-טק והמחשוב הסמכות בינלאומיות הן דבר חשוב מאוד - ההסמכות ניתנות ע"י החברות עצמן! לדוגמא -מיקרוסופט בתחום התשתיות והפיתוח, סימנטק בתחום אבטחת המידע, וכו'.. אז מאיפה מתחילים? תמיד מלמטה :) אם תחום התשתיות מעניין אותך – תתחיל בלימודי טכנאי PC ו/או ניהול רשתות (MCITP). אם תחום הפיתוח מושך אותך יותר כנס למסלול פיתוח תוכנה (MCPD). שני התחומים האלו הם כרטיס הכניסה שלך לעולם ההי-טק, תמיד חשוב לעשות השתלמויות וקורסים נוספים על מנת להעשיר את הידע שלך ומשם זה תלוי רק בך איך ולאן תתפתח ותתקדם.