היי, אני חיילת משוחררת כבר חצי שנה ואני מעוניינת להשתלב בתחום ההייטק באזרחות אחרי שעסקתי בזה בשירות הצבאי שלי (מנהלת רשת מחשוב). תחום אבטחת המידע מאוד מעניין אותי, כך גם לגבי כל תחומי העיסוק של אנשי system למיניהם. חשבתי ללכת לעשות קורס או שניים במכללת ג'ון ברייס או האקר יו, ומשם להתקדם בתחום.. אחרי כמה בירורים הבנתי שבלי תואר אני לא יכולה באמת להתקדם לתפקידים בכירים וניהוליים יותר בתחום ההייטק וזה בעצם הכיוון שלי. השאלה שלי היא האם כדאי לעשות תואר או קורסים מקצועיים? מה יותר יעזור לי להתקדם וייתן לי יותר ידע מבחינה מקצועית.. וגם מה כולל התואר ניהול מערכות מידע ואיך הוא יכול לשמש אותי בהשתלבות לעולם ההייטק ?
תודה מראש :)
H
HackerU
קורס מקצועי
היי מעיין,
אני יכול להגיד לך בדיוק מה שאמרנו לחיילים משוחררים בכנס משתחררים שהיה לא מזמן.
לעשות תואר זה דבר טוב וגם חשוב. הוא חשוב בעיקר, כמו שאמרת במדיה ואת רוצה להתקדם לתפקידים ניהוליים. בד בבד, לאו דווקא החזקה בתואר ראשון תקנה לך התקדמות, יש הרבה מאוד מקרים שאנשים שהחזיקו רק תעודה מקצועית, הצליחו להגיע לתפקידי מנהל פיתוח, ניהול מוצר ועוד תפקידים בכירים כאלו ואחרים
אגב, מה שהרבה גם עושים, הוא לקחת קורס בתחום שאת רוצה (אבטחת מיידע), להתחיל לעבוד במקום עבודה טוב ויציב, ולאחר שנה או שנתיים לצאת ללימודי תואר.
ככה יש לך כבר מקצוע ביד וכשיש לך תואר תוכלי לפתוח לעצמך דלתות נוספות. את התחום שאת מעוניינת ללמוד, תוכלי למוד אצל: האקריו, ג'ון ברייס ועוד..
ה
האקדמית ת"א יפו
ניהול מערכות מידע
ניהול מערכות מידע מפגיש בין עולם הטכנולוגיה ומדעי המחשב ולבין עולם העסקים והכלכלה והוא תנאי בסיסי להצלחת עסקים בעולם תחרתי כיום יש ביקוש לאנשים מיומנים בפיתוח טכנולוגיות הסוגלים להבין את צורכי האירגון, הלקוחות והספקים ולתרגם דרישות אלו למערכת מידע