היי, שמי עדן ואני חייל משוחרר מזה שנה וחצי. אני רוצה להתחיל ללמוד לתואר ראשון, הכיוון הוא מחשבים. הבעיה היא הדרישות המאוד גבוהות ללימודי מדמ"ח או הנדסת תוכנה. רוב המוסדות דורשות 4 יח' מתמטיקה בממוצע 85+ ופסיכומטרי 650+.
עכשיו, אני בסה"כ בעל תעודת בגרות מלאה ממוצע 79 עם 3 יחידות מתמטיקה ו3 יחידות אנגלית. אני כבר די מיואש ולא יודע מה לעשות, אם זה בנוגע לכיוון לימודים ואם זה איך להתחיל וממה להתחיל, אם בכלל. יש רצון אבל אני כבר מיואש מהדרישות ואני בספק אם אעבור. אשמח לעזרה, תודה.
ש
שני יונגר
לימודי מדעי המחשב או הנדסת תוכנה- מה האפשרויות שלך?
שלום עדן,
ההצעה הראשונה שלי אליך היא לא להתייאש. אתה בסה"כ צעיר בגילך ויש לך זמן להחליט ולבחור במסלול שיתאים לך. אכן מדעי המחשב והנדסת תוכנה מצריכים נתונים מאוד גבוהים, אך זה בצדק. אלו לימודים מאוד מורכבים והסינון הראשוני בדרך אליהם הכרחי מצידם של מוסדות הלימוד. בכל אופן עם הנתונים שלך שהם נמוכים מאוד יש לציין, הדרך הטובה ביותר להגיע למסלולי לימוד אלו היא דרך מכינה להנדסה. במכינה הזו תשלים את שלושת המקצועות ההכרחיים ללימודי הנדסה והם: מתמטיקה, פיזיקה ואנגלית. המכינה היא המסלול הקצר ביותר במקרה שלך כדי להגיע ללימודים הראליים הללו. קח בחשבון שנכון להיום יש לך פער משמעותי בידע לעומת הנדרש בלימודי הנדסה בכלל ולכן תצטרך לעבוד קשה. תנאי הקבלה למכינות הם תעודת בגרות מלאה ופסיכומטרי בדרך כלל בציון 500 ומעלה. בכל מקרה גם אם תבחר ללמוד לאחר מכן במסלול של האוניברסיטה הפתוחה שלא מחייב תנאי קבלה מיוחדים כתנאי קבלה ללימודים או אם תבחר להתחיל למשל בשנה א' בהנדסה במכללת ספיר שגם שם אין תנאי קבלה מיוחדים אלא רק חובת ההוכחה על הסטודנטים. ההכנה של המכינה תעזור לך להצליח. כך שיש אפשרויות להגיע למקום הזה, אך אני מפצירה בך להתחיל במכינה כדי לקבל את הבסיס הנכון והחזק להצלחה שלך אחר כך בלימודים. דבר אחרון, ציונים גבוהים בלימודי מדעי המחשב או בהנדסה הם חשובים מאוד כדי למצוא עבודה טובה לאחר הלימודים, אז אם אתה בוחר במסלול הזה אז תן לפחות 100% מעצמך כי זה הצעד הראשון שלך בקריירה. צירפתי לך עוד הסבר לגבי המכינה בתחתית התשובה שלי.