למדתי משפטים ומנהל עסקים, התמחתי והכל אבל היום לאחר כל זאת גיליתי כי אני לא אוהב את התחום וכי הכסף והתמורה ממש נמוכים. אני חושב לעבור לעולם הייטק (והאמת ממש מצטער שלא למדתי זאת) אני בן 30, האם אתם ממליצים ללכת לעשות תואר במדעי המחשב? או מה ?
ש
שני יונגר
ללמוד מדעי המחשב בגיל 30
שלום אביב,
בכנות אומר לך שזה מאוד ריסקי לבחור במסלול מדעי המחשב ללא רקע בכלל בתחום בגיל 30. אני חושבת שאולי כדאי שתנסה להגיע לעולם ההייטק ממקומות אחרים למשל: התמחות כמשפטן בתחום ההייטק או אם שינוי כולל בתחום העיסוק אז תחומים כגון: בודק תוכנה יכול להיות צעד ראשון בתוך עולם ההייטק או אפילו תואר ראשון בהנדסת תעשייה וניהול. גם הוא מאפשר לך תפקידים בחברות הייטק. הסיבה שאני חושבת שזה הימור דיי רציני לבחור במדעי המחשב ללא רקע בתכנות בגיל30 הוא שהתחום מאופיין בממוצע גילאים נמוך במיוחד ברק העובדים. מרביתם נפלטים מעולם ההייטק לקראת גיל 40 אז להתחיל קריירה רק לקראת גיל 34 זה קצת בעייתי. חשוב לי לומר לך שאני מביעה פה את דעתי, זה אם אומר שלא תצליח אם תרצה, אבל אני חושבת שמתפקידי ואחריותי להציג לפניך גם את הסיכונים שבבחירה. אם זה החלום שלך אתה חייב להתעלם מכל מה שכתבתי פה ופשוט ללכת ולעשות מה שטוב ונכון לך. העיקר שתעשה רק מה שתרגיש בו סיפוק.