התחלתי להתעניין לאחרונה במדעי המחשב כמקצוע לתואר ראשון... רק שההתלבטויות כמו כל מקצוע ללימודים לא מפסיקות .. חשבתי אולי לעשות קורס באחת מהמכללות (ג'ון ברייס. האקר יו וכו') בשפת תכנות java ככה גם לראות אם באמת מדבר אליי המקצוע וגם על הדרך להרוויח תעודה ואולי לצאת איתה לשוק העבודה תוך כדי הלימודים... השאלה שלי האם לימוד קורס java ייתן לי יתרון במידה ואחליט ללמוד מדעי המחשב
ש
שני יונגר
לימודי קורס בתוכנה לפני לימודי מדעי המחשב
שלום שלום,
אני מניחה שכל היכרות עם עולם התכנות והתוכנה בכלל יכולים להוות יתרון כאשר ניגשים ללימודי תואר ראשון בתחום. מה שכן בדרך כלל מלמדים JAVA בתארים עצמם, אז אולי כדאי שתשקול ללמוד קורס שלא נלמד במסגרת האקדמית ואז באמת תרחיב אופקים. לגבי לימודי קורס לתעודה ואז תואר אקדמי כדי לדעת אם התחום בכללותו מתאים לך, אני לא בטוחה שזה המדד העיקרי. בסופו של דבר החברה בה תעבוד ותחושת השייכות שלך אליה הם שיעשו לך את הימים נעימים או קשים בעבודה ולא בהכרח התוכן עצמו של העבודה. כמובן שהוא חשוב, אני לגמרי חושבת שצריכים ללכת ללמוד חתום שטובים בו ונהנים ממנו ואוהבים אותו, אחרת חבל על הזמן. בשורה התחתונה אני מאוד בעד ללמוד קורס פרקטי הקשור לתחום הלימוד והעיסוק העתידי טרם תחילת הלימודים לתואר. לאחר מכן במהלך התואר גם תוכל לעבוד בעבודה טובה יותר מחבריך וגם יהיה לך כבר רקע שיכול לעזור לך במהלך הלימודים. אני חושבת שהקישור שצירפתי לך למטה יכול לעזור מאוד.