התחלתי ללמוד משפטים במכללה כי התפשרתי על הדרך הקלה שבקבלה למקצוע הזה כדי לחסוך זמן, וגם לחץ מצד ההורים שתרם לבחירה. לאחר הסמסטר הראשון מוצאת את עצמי לא מרוצה, ומבינה שהמקצוע לא מתגמל כלל את ההשקעה וחשבתי לנסות להתקבל ללימודי מדעי המחשב. למי זה מתאים? מפחדת לעזוב את מה שיש לי כבר ביד ולהתחיל מחדש בדרך שאולי לא אצליח בה (בכל זאת מדובר במקצוע ריאלי קשה)
ש
שני יונגר
קבלת החלטות לגבי שינוי כיוון לימודים
שלום מור,
במקרה כמו שלך אני תמיד מציעה לנסות באופן כללי לשים מחדש את כל הקלפים על השולחן ולנסות לקרוא את המפה האישית שלך. לשאול שאלו כמו: 1. במה אני טובה? בלימודים/בעבודה 2. במה אני חלשה? בלימודים/בעבודה 3. מה יעשה אותי מאושרת? מה אני מוכנה לעשות וכמה אני מוכנה להשקיע כדי להגיע לשם? 4. התנסויות מהעבר שיכולות לסמן על חוזקות וחולשות שלך 5. התנסויות מהתיכון שיכולות להעיד על יכולותיך כתלמידה מעבר לכך את תמיד יכולה לפנות לגורמים שתפקידים לסייע בבחירת מסלול לימודים וקריירה. בעיני ההשקעה שווה ביורת, כי בסופו של דבר ההחלטה מה תלמידי היום משפיעה בצורה מהותית על איך יתנהלו ויראו חייך בהמשך הדרך. חברות וארגונים שמציעים ייעוץ קריירה מסוגים שונים הם למשל הבאים: לכל אדם יש שביל, מכון ריבה אלקלעי, אדם מילא, מכון הדס ועוד.