היי, אני בת 33, בוגרת תואר בהנדסת ביוטכנולוגיה מאוניברסיטת בן גוריון. מזה שש שנים עוסקת בתחום בדיקות תוכנה ידניות, QA. זה זמן רב שאני חשה שתחום הבדיקות הידניות אינו מאתגר אותי ולעיתים זה מוביל לתסכול בעבודה. מצד שני, המשכורת והתנאים טובים הם. לאחרונה אני לוקחת קורסים בשפות תכנות שיכשירו אותי לעסוק בכתיבת בדיקות אוטומציה, לשם אני שואפת.
העניין הוא כזה: השוק דיי "חם" כרגע ואני מקבלת הרבה הצעות עבודה בחברות חדשניות ומגניבות. דיי מפתה אותי לעזוב לחברה אחרת, מכיוון שאני דיי משועממת בעבודתי הנוכחית. מצד שני, גם אם סביבת העבודה יותר מגניבה, זהו עדיין אותו תחום (בדיקות ידניות) ממנו אני מנסה להמנע. שאלתי היא האם להשאר בעבודה הנוכחית, הנוחה והמוכרת, עד שאסיים את הכשרתי בתחום התוכנה (עניין של כחצי שנה) ורק אז לחפש עבודה בתחום בו אני חפצה, או בכל זאת להחליף עבודה בשלב זה כדי להמנע מהשעמום בעבודה הנוכחית?
חן חן לכל המגיבים. ירדנה
ש
שני יונגר
מהו החזון שלך?
שלום ירדנה,
התשובה שלי היא שפוטה. תעני לעצמך על השאלה הבאה: מהו החזון שלך? אם לעבור עכשיו לעבודה זהה לשלך בארגון אחר עונה על מה שמכתיב לך החזון מה טוב ואם לא אז לא. ובעיקר כשמדובר בסה"כ בחצי שנה שזה ממש מעט זמן. התשובה טמונה שם בלבד בעיני.