שלום, אני מעוניין להתחיל תואר ראשון במדעי המחשב ומתמטיקה בטכניון בסמסטר החורף הקרוב. יש לי עוד 7 חודשים לתחילת הלימודים.
שאלות - 1.האם כדאי להתכונן לפני ואיך? 2.כמה זמן פנוי יהיה לי בזמן הלימודים (כמובן שאני מתכוון להשקיע) זמן לעבוד? 3.מה הסיכויים להתחיל לעבוד במקצוע במהלך התואר? 4.פעילויות מומלצות במהלך התואר שכדאי להשתתף בהם? 5.טיפים כלליים.
תודה רבה לכל העונה אפילו לחלק מהשאלות!
ש
שני יונגר
לימודי מתמטיקה ומדעי המחשב
שלום שי,
1. כדי מאוד להתכונן בחזרה על היסודות של המתמטיקה והאלגברה וכן של פיזיקה. יש אפילו מכינות קצרצרות כאלו במהלך הקיץ במוסדות הלימוד שלמעשה עושים בהן את ההכנה הזו בדיוק. במהלך הלימודים לא יהיה לך ממש זמן פנוי, אלו לימודים מאוד מאוד עמוסים. כמובן שיש סטודנטים כישרוניים במיוחד שמצליחים לשלב הכל יחד, מקווה שאתה אחד מהם. יש הרבה סטודנטים שמתחילים לעבוד במשרות סטודנט החל מהשנה השנייה או השלישית, הדבר בהחלט אפשרי, אך מאוד תלוי ציונים, זכור זאת. לא מצליחה לחשבו על פעילויות מיוחדות לאורך התואר שכדאי להשתתף בהן. פחות רלוונטי בעיני לתחום הלימודים הזה. כלומר, אם לא תמצא עבודה ספציפית בתכנות, אין ממש פעילויות שיכולות להיות רלוונטיות. טיפ שאני יכולה לתת לך הוא שתזכור שהשנה הראשונה ללימודים משפיעה מאוד על איך שיראה שאר התואר שלך. הציונים בשנה הזו קריטיים לשמירה על ממוצע גבוה מספיק למציאת עבודה טובה בהמשך.