אהלן אני מתחיל בספטמר מכינה להשלמת בגרויות באחת המכללות בארץ, והעלאתי בקשה למלגה. אני חייל קרבי משוחרר, ובן להורים גרושים. בדרישות, מבקשים מכתב אישי, ללא שום פורמט, ואני ממש לא יודע מה לכתוב! על מה לספר?על מה לא? לכתוב במה ההורים עוסקים?למה לא למדתי בתיכון?מה השאיפות לעתיד? אני ממש אובד עצות.. אשמח מאוד אם מישהו ישיב תגובה, ויצרף מכתב שלו לדוגמא, או מכתב אחר תודה! איתי
ש
שני יונגר
מכתב בקשה למלגה
שלום איתי,
ראשית הבקשה למלגה חייבת להיות ממוקדת בך ובצרכים שלך. עם זאת, במכינות לחיילים משוחררים בדרך כלל יש מלגות של עד 90% במכינה.
אני חושבת שחשוב שתרשום רק את הדברים הרלוונטיים לקבלת המלגה וביניהם את העובדה שכלל הנראה ההורים שלך לא יכולים לעזור לך במימון הלימודים. חשוב שתספר מה הביא את השינוי שבעקבותיו החלטת ללכת ללמוד ומה אתה רוצה לעתיד שלך. אם יש סיבה טובה בגללה לא למדת בתיכון רשום גם אותה.
בדרך כלל המכתב חייב לגבות את המסמכים שהתבקשת לצרף לבקשת המלגה ולספר מדוע אתה זכאי למלגה יותר מכל אחד אחר.
מקווה שעזרתי מעט, שני
צ
צביה
אין מענה בטלדור ולא טפסים למילוי לקצר את הדרך
בתי מנסה להתקשר לטלדור במשך שבוע ואין מענה, והרשמה נסגרת בעוד כמה ימים. אם הנושא לא יטופל אפנה לתלונות הציבור ולמבקר המדינה. איך הם לא עונים ולא מאריכים את זמן המלה לסטודנטים שקשה להם תודה
נ
נועה סטרוז
מלגת משרד החינוך
שלום צביה,
ההרשמה למלגה מתבצעת רק דרך האתר של משרד החינוך. הדרך פשוטה בהרבה מבשנים האחרונות ועד כמה שידוע לי משרד החינוך לעולם לא נותן הארכה להגשת המועמדות. לא ברור לי כל כך במה הבת שלך מתקשה ולכן קשה לי לעזור לכן - רוב הסיכויים שתוכל למצוא את התשובות באתר של משרד החינוך.
בברכה, נעה
ל
לירון
מלגת משרד החינוך לעובד הוראה
שלום, מלגת משרד החינוך שניתן להירשם באופן מקוון לאתר אינה של עובדי הוראה, היכן ניתן להגיש בקשה למלגה של עובד הוראה?
נ
נועה סטרוז
עלייך לפנות למשרד החינוך
שלום לירון,
לקבלת מידע על מלגות שאינן קשורות למלגה המקוונת שנפתחה השנה עלייך לפנות ישירות למשרד החינוך שם גם יסבירו לך על תהליך הגשת המועמדות למלגה באופן מלא.
בברכה, נעה
צ
ציפי
מלגת טלדור
אני לומדת לתואר b.ed האם נפתחה מילגה השנה? האם ישנן עוד מילגות שיכולות להתאים לי? ממש תודה!!!!!!
נ
נועה סטרוז
מלגת משרד החינוך
שלום ציפי,
אכן נפתחה מלגה עבור שנת הלימודים הנוכחית אך היא כבר לא רלוונטית מס' חודשים. כעת ההרשמה למלגה היא לקראת שנת הלימודים הבאה (2018-2019). כל התהליך הוא מקוון ויש להתחיל בהרשמה לאתר וקבלת סיסמא לאזור אישי ומשם להתקדם לפי ההנחיות.
שימי לב שהמלגה נסגרת להרשמה בסוף החודש כך שאת צריכה להזדרז.
בברכה, נעה
פ
פנינה
בקשת מלגה לפנסיונרית
שלום רב יצאתי לגמלאות לפני שנתיים. מעוניינת לקבל מלגת לימודים לנושא של טיפול בגינון הנלמד באוניברסיטה הפתוחה. משך הלימודים כשנתיים. אין באפשרותי לממן את העלות. לאוניברסיטה הפתוחה אין מענק מלגה למקצוע זה. למי עלי לפנות?
ע
עינת רובין אלוש
בקשר למלגת משרד החינוך לסטודנטים
אני הגשתי בקשה למלגה, אני רוצה לצרף מכתב אישי, לאיזה מיל אני שולחת אותו בבקשה? כי בהגשת המלגה אין אופציה לכתיבה חופשית.
נ
נועה חזן
מלגת משרד החינוך
שלום עינת,
ההרשמה הראשונית למלגה נסגרה סביב ה-20.12 ולכן אין דרך לשלוח להם פניות או להשלים מסמכים. בנוסף, ציינת שאין אפשרות להוסיף מכתב אישי - סביר להניח שיש לכך סיבה והם מעוניינים לבחון את המקרים ללא נגיעה אישית ישירה, לפחות בתור התחלה וככל הנראה בגלל שיש המון פניות וחשוב מאוד להישאר כמה שיותר ישרים ולא להיות מונעים בהכרח מרגש. את יכולה לנסות לפנות אליהם דרך האתר בכל זאת, אך קחי בחשבון שאם האפשרות הייתה רלוונטית היא ככל הנראה הייתה קיימת במערכת.
בברכה, נועה חזן - יועצת לימודים
ד
דועע
רוח פיל בית!
יש מלגת כפר קאסים?
נ
נועה חזן
מלגות לתושבי כפר קאסם
שלום דועע,
אני לא מכירה מלגות ייעודיות לתושבי כפר קאסם, אך יש בארץ אלפי מלגות אחרות שיוכלו להתאים עבורך ולכן אני מצרפת לך קישור בתחתית ההודעה למאגר מלגות ענק בו תוכלי לאתר מלגות לפי קריטריונים ספציפיים באמצעות לשונית החיפוש. במקביל, אני ממליצה לך לפנות ישירות למוסד הלימודים בו את לומדת לקבלת מידע על מלגות מטעמם.
מלגה לאם חד הורית
שלום, אני מעוניינת להתחיל ללמוד תואר ראשון במשפטים. אני בת 24 וחד הורית. יש גם מכינה שאני צריכה לעשות. אשמח לדעת אם אני זכאית למלגה
ש
שיר בלעש - יועצת לימודים
מלגה לאם חד הורית
היי לירון,
יש כמה מוסדות, גופים וקרנות המציעים מלגות ייעודיות לאמהות חד הוריות, ביניהן: נעמ"ת, התמ"ת, תכנית המלגות של קרן קציר, קרן אריסון, ידידות טורונטו וקרן רש"י ועוד.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע על המלגות שציינתי ומספר מלגות נוספות שיוכלו להתאים עבורך.
במקביל, אני ממליצה לך לפנות למוסד הלימודים בו את מעוניינת ללמוד היות ורוב מוסדות הלימוד מציעים סיוע לאמהות חד הוריות כדי שיוכלו להשתלב ללימודים בצורה נוחה וקלה ככל האפשר.