בחודש פברואר האחרון שרת החינוך הכריזה שתעודת הנדסאי תיחשב כשוות ערך לתעודת בגרות לצורך קבלה ללימודי תואר ראשון. עד היום פניתי ל-6 אוניברסיטאות ומכללות שונות, וכולן מלבד למכללת אפקה טוענים שלא קיבלו על כך הנחיה רשמית ושמעולם לא שמעו על הדבר.
רציתי לדעת מאיפה אני יכול להשיג הוכחה להנחיה הרשמית של שרת החינוך?
ובנוסף ברצוני לדעת מה ניתן לעשות במידה ומוסד מסויים מסרב להכיר בהנחיה? האם ניתן להתלונן? ובמידה וכן אז איך ולמי? אציין שהיו שני מוסדות שאמרו לי בהתחלה להעביר להם גיליון ציונים (במחשבה לנפנף אותי בטענה שהוא נמוך מדי) ואז כשהעברתי להם גיליון וראו שהממוצע שלי הוא 98 פשוט אמרו לי שלא ניתן להתקבל ללא בגרות ושתעודת הנדסאי לא מספיקה (אז למה ביקשתם לראות ממוצע??), מה שלדעתי אומר שהם מודעים להנחיה ופשוט עושים הכל בשביל "להתחמק" ממנה.
אני מנסה להתקבל ללימודים באוקטובר הקרוב ואודה לעזרתכם בהקדם.
נ
נועה חזן
דיפלומת הנדסאי
שלום איתי,
היות ואנחנו בממשלת מעבר, אם החוק לא עבר באופן רשמי אין שום סיבה שיכירו בתעודה כפי שציינה שרת החינוך. שרה החינוך יכולה לצאת בהצהרות רבות אך אם החוק לא עבר במליאה לאחר הקריאות הנדרשות הוא אינו חוק כלל ולא חייבים לעבוד לפיו. לפי הפרסומים מפברואר 2022 ההנחיה אמורה להיכנס בתוקף החל משנת הלימודים הקרובה ולכן עלייך לפנות ליו"ר המכללות הטכנולוגיות לקבלת אסמכתא או למשרדה של שאשא ביטון לסיוע מול מוסדות הלימוד. בנוסף, הייתי ממליצה לפנות למל"ג לבדוק מדוע מוסדות לימוד מסוימים לא מכירים בהנחיות שיצאו כבר לפני קרוב לשנה.