היי אני בעיצומו של תואר ראשון במדעי ההתנהגות. אני מאוד מתבלטת אם להמשיך ישר לתואר שני או לחכות או בכלל האם עדיף לי לקחת קורסים. רציתי קודם לדעת האם אתם יכולות להמליץ לי על מקום בו עושים ייעוץ תעסוקתי באופן אובייקטיבי ולא של איזה מכללה שתהיה משוחדת לייעץ לי שאני אלמד אצלה. דבר שני מאוד מעניין אותי עולם ההדרכה שזה משהו שאני עוסקת ורוצה לעסוק ולו מספיק תואר ראשון כמו שלי. בנוסף לכך, מאוד מעניין אותי לסייע לאנשים, לייעץ להם ולקדם אותם וחשבתי לפנות ללימודי קאוצ׳ינג, האם יש תואר שני שמשלב קאוצ׳ינג שאוכל לפנות אליו כדי לעסוק בתחום זה? מאוד מעניין אותי לקדם אנשים
ש
שני יונגר
לימודים בתחום ההדרכה והייעוץ
שלום מיכל,
קיים תואר שני בהנחיית קבוצות, שם יש הרבה מאוד קורסים ואלמנטים אימוניים. אולי התואר הזה יכול להתאים לך. אך אם את רוצה להשתלב בתחומים של הדרכה, אולי בכלל יספיק לך רק לעבור קורס הנחיית קבוצות ולא תואר מלא. אני מסכימה לחלוטין שהייעוץ צריך להיות ניטרלי לחלוטין ולכן בדיוק מהסיבה הזו גם אני לא יכולה לתת לך המלצה למכון מסוים, כי אלו שאני מכירה ואלו שבעיני הם הטובים, לא בהכרח טובים לכולם או מתאימים לכולם ובנוסף לזה כאן באתר אנחנו משתדלים ומחוייבים לשמר על ניטרליות בין כלל המוסדות. אני כן חושבת שיש מקום לערוך סקר שוק בין המכונים השונים במטרה למצוא את זה שיתן לך תשובות לגבי המהלך הבא או תוכנית העבודה שלך לקראת הקריירה. אגב, יש גם קורס המיועד למי שרוצה לעסוק בייעוץ לקריירה שגם הוא לא אקדמי. אולי בעתיד הוא יתאים לך. בשורה התחתונה למי שרוצה לעסוק בייעוץ והדרכה כמה נקודות חשובות ביותר: 1. מאוד מקובל לשכור או להעסיק בעלי תואר שני בתחום ולכן תואר משולב מומלץ מאוד כרגע 2. כל ניסיון שתוכלי לרכוש בעוד את סטודנטית ישתלם לך מאוד בעתיד 3. כדי לעסוק בייעוץ חייבים תואר שני ולכן שוב הנקודה הראשונה הופכת רלוונטית. מצורף הסבר מפורט על לימודי תואר שני בהנחיית קבוצות בקישור בתחתית התשובה שלי.
הנחיית קבוצות - המשך בירור
היי את המלצת לי על תואר שני בהנחית קבוצות. ראיתי שיש אותו רק בחיפה ואני בבירורים מולם. אך, רציתי לבדוק האם קיים ביקוש בתחום? והאם יש עוד מוסדות חוץ מחיפה בהם יש את התואר הזה? ואיפה אוכל לעבוד עם התואר הזה?
ש
שני יונגר
היקף התעסוקה בתחום הנחיית הקבוצות
שלום מיכל,
אני לא ממליצה על מוסדות לימוד אלא מציינת היכן מתקיימים הלימודים, אם נכון לך ללמוד במוסד הלימודים הזה זה שיקול שלך וחייב לעבור את הבדיקה שלך. אני גם מתקשה לומר משהו לגבי הביקוש, כי שלו כלים שעושים בהם שימוש בכל כך הרבה תחומים שקשה לומר. מה שבוודאות נכון הוא שאם תיכנסי לתחום משאבי האנוש הכלי הזה יעבוד לטובתך. קחי בחשבון שעיקר מנחי הקבוצות עובדים באופן עצמאי ולכן קשה לאמוד את היקף התחום. לכן תחום משאבי האנוש מתאים ביותר כשכירה ולפחות בתחילת הדרך.
בברכה, שני
מ
מיכל
המשך לימודים - התלבטות לגבי תואר שני
היי, תודה רבה על העזרה אני אבדוק על זה אבל ידוע לך על מוסדות נוספים חוץ מאוניברסיטת חיפה בהם יש לימודי תואר שני של הנחיית קבוצות?
ש
שני יונגר
תואר שני בהנחיית קבוצות
שלום מיכל,
תואר שני בהנחיית קבוצות ניתן ללמוד כפי שכתבתי לך באוניבריסטת חיפה וכמו כן במכללה לחברה ולאומנויות בנתניה. בדרך כלל מקובל ללמוד הנחיית קבוצות לתעודה ולא לתואר, לכן יש מעט תוכניות אקדמיות מסוג זה.