רציתי לשאול אילו תארים שניים אפשר ללמוד עם תואר ראשון במדעי ההתנהגות?? האם אפשר ללמוד תואר שני בפסיכולוגיה או תואר שני בעבודה סוציאלית?
מ
מיטל ווארפול
תואר ראשון במדעי ההתנהגות
שלום אופיר, כדי להמשיך ללימודי תואר שני בעבודה סוציאלית עליך להיות בוגר תואר ראשון בעבודה סוציאלית. לעומת זאת ניתן להמשיך ללימודי פסיכולוגיה תואר שני עם תואר ראשון במדעי ההתנהגות, יתכן שתדרש להשלמות. לימודי תואר ראשון במדעי התנהגות הם לימודים בינתחומיים – ונושקים לתחומים נוספים כמו סטטיסטיקה, סוציולוגיה פילוסופיה, פסיכולוגיה וכו'.... איזה תחום מעניין אותך יותר? במה היית רוצה לעבוד והיכן להשתלב בתום התואר? האם מעניין אותך לעבוד עם ילדים או בוגרים? התפתחות תקינה/צרכים מיוחדים? בברכה מיטל
א
אופיר טרופ
תודה על התגובה
חשבתי על מדעי ההתנהגות מכוון שהם "בינתחומיים" ונוגעים בהרבה רבדים - סוציולוגיה, חינוך, פסיכולוגיה, קרימינולוגיה. אם אני אלך על פסיכולוגיה, אני אפסיד הרבה מן התחומים הללו.
הייתי רוצה לעבוד עם ילדים ובני נוער.
אני חושב שאני אוהב את השילוב של סוציולוגיה ופסיכולוגיה עם חינוך. זו התסכלות על הפרט בהקשר היחיד (כאדם עצמאי) ובהקשר הגומלין בין הפרט לחברה (שמשפיעה על הפרט).
אני נורא מתעניין גם בטיפול באמצעות אומנות או בביליותרפיה (אחרי התואר הראשון)..
האם מדעי ההתנהגות יספיקו לי על מנת ללמוד טיפולים שכאלו או שעליי ללכת ישר על פסיכולוגיה.
המון תודה תודה.
מ
מיטל ווארפול
בחירת מסלול לימודים
שלום אופיר, גם לימודים לתואר ראשון בפסיכולוגיה משלבים קורסים בסוציולוגיה קרימינולוגיה וחינוך(חלק קורסי בחירה וחלק חובה). מה שחשוב לציין כי תואר ראשון בפסיכולוגיה או מדעי התנהגות הוא די תיאורטי ולא מכשיר אותך לטיפול (הוא מאפשר לך לטעום על קצה המזלג מכל תחום גם תיאורטית וגם מעשית). הלימודים במסלולים שציינת בד"כ גם משולבים עם עבודה מעשית(פרקטיקה) בתום התואר הראשון או לקראת סיומו תוכל לשלב לימודי תעודה באומנות/ביבליותרפיה (תחום מבוקש מאוד). אשמח לענות על שאלות נוספות בברכה מיטל
ש
שירי ליברמן
תשובה
שלום אופיר
ניתן להמשיך ממדעי ההתנהגות ללימודי תואר שני במגוון תחומים- פסיכולוגיה(במידה ותכנית הלימודים של מדעי ההתנהגות מותאמת לדרישות התואר השני מבחינת היקף הקורסים בפסיכולוגיה), יעוץ ופיתוח ארגוני, לימודי משפחה, מנהל עסקים, סוציולוגיה, מנהל ציבורי ועוד.
מ
מיה
תואר במדעי ההתנהגות
היי אני שוקלת ללמוד תואר במדעי ההתנהגות והבנתי שזה פותח לי דלת לעולם הפסיכולוגיה ,רציתי לדעת איזה עבודות אני אוכל לעבוד לאחר סיום התואר .עבודות בפן הטיפולי כמובן ?? תודה
נ
נועה חזן
תואר במדעי ההתנהגות - אפשרויות תעסוקה
שלום מיה,
הדלת שהתואר פותח לך הוא ללימודי המשך בפסיכולוגיה ומשם תוכלי להגיע לתחום טיפולי. לבוגרי תואר ראשון במדעי ההתנהגות, כמו לבוגרי תואר ראשון בפסיכולוגיה, אין אפשרות לעבוד בתחום טיפולי או בתפקיד טיפולי.