שלום רב, אני מעוניין בלימודי אדריכלות באוניברסיטת תל-אביב והבנתי כי על המועמדים לבצע מבחן קבלה. אשמח לדעת פרטים אודות השאלות ששואלים בבחינה - האם מצריך בניית מודלים תלת-ממדיים או עריכת רישומים למשל של טבע דומם או בתים וכו'? בתודה רבה,
ש
שיר בלעש - יועצת לימודים
מבחן קבלה ללימודי אדריכלות
היי,
למיטב ידיעתי המבחן כולל עריכת רישומים/שרטוטים של חפצים או אובייקטים מסוימים. אני לא יודעת לגבי בניית מודלים. המבחן באופן כללי, בוחן תפיסה מרחבית ויצירתיות. כמובן שכדאי לוודא עם האוניברסיטה לגבי תנאי הקבלה שלהם על מנת לקבל את המידע העדכני ביותר.
צירפתי עבורך קישור עם מידע על מכינות שיכולות לעזור לך להתכונן למבחן המיון :)
לימודי אדריכלות - ריאלי או הומני
היי, רציתי לשאול - האם אדריכלות נחשב כמקצוע ריאלי או הומני? חלק ניכר ממנו קשור בחישובים ומתבסס בין היתר על מתמטיקה, פיזיקה, והנדסה ואולי מעט כימיה. רציתי גם לשאול עד כמה הגיוני יוכל להיות מסלול של תואר כפול יחד עם אדריכלות ומשפטים ב-2 אוניברסיטאות שונות? בהנחה שלא אעבוד בתקופה הנ״ל ובהנחה שאין לי בעיה מסוימת להשקיע רבות ולוותר על זמן אישי/חופשי. בתודה,
ש
שיר בלעש - יועצת לימודים
לימודי אדריכלות
שלום,
לגבי החלק הראשון של הודעתך - אני חושבת שכיום אפשר להגיד שלימודי אדריכלות הם מקצוע ריאלי לכל דבר. כמובן שבכל תחום עיצובי/אומנותי כזה אחר יש צד הומני אך כפי שציינת לימודי אדריכלות הם לא פשוטים וכוללים בתוכם את תחומי ההנדסה/תפיסה מרחבית/פיזיקה ועוד.
לגבי תואר כפול - אני לא הייתי ממליצה לעשות 2 תארים שונים במקביל. בטח שלא שני תארים טובעניים. גם אם ביכולתך לתת יום יום מזמנתך רק ללימודים, יהיה קשה מאוד לשלב את כמות המשימות/מטלות - שלא לדבר על תקופות המבחנים שחופפות מאוד בכל העולם האקדמי וככל הנראה לא תמצא דרך לשלב בין שני התארים.
ישנם תארים שניתן לעשות אותם במתכונת דו חוגית כך שהלימודים תואמים במערכת השעות אך איני מכירה מסלול דו חוגי המשלב אדריכלות ומשפטים.