שלום, אני מאוד מתלבט ואשמח להבהרות הערות או הארות... בין לימודי הנדסאי אדריכלות או תואר אדריכל ( ואני לא מתכנן לבנות רבי קומות אבל אם ההפרש בזמן הלימודים הוא רק שנה אז למה לא להמשיך לתואר מלא? ) אז אם הנדסאי אז איפה ? בעיר שלי יש רק המכללה למנהל ששם הלימודים אורכים שנתיים פעמיים בשבוע לימודי ערב. נשמע לי קצת חפיף כזה בהשוואה למכללת ספיר למשל ששם זה ארבע שנים. והאם יש באמת הבדל תכלס באפשרויות תעסוקה, שכר וכדומה, בין הנדסאי לאדריכל ? והאם זה באמת נכון שלימודי אדריכלות כ"כ אינטנסיביים שאי אפשר לעבוד לכל משך זמן הלימודים? 5 שנים?? ואם כן מה עושים?? את מי צריך לשדוד ??? תודה וסליחה על האורך...
ש
שני יונגר
אדיכלות- הנדסאי או תואר ראשון
שלום,
ההבדל העיקרי הוא בקשיי הקבלה ללימודי אדריכלות לתואר, שם תנאי הקבלה קשים מאוד. בנוף לכך לא ייתכן והלימודים נמשכים רק שנה אחת יותר כי לימודי אדריכלות נמשכים לפחות 4.5 שנים לעומת הדסאי שלימודי נמשכים 2.5 שנים. ייתכן וזו טעות ניסוח באחד מהאתרים בהם בדקת את הפרטים.
אני חושבת שבסוספו של דבר הכי חשוב שתבחר במסלול שבו תרגיש שתקבל את התמיטב, ומה שלא משתנה בין מוסדות הלימוד אלו המבחנים הסופיים של מה"ט שאת במחנים אלה כולם חייבים לעבור על-מנת לחתום בפנקס ההנדסאים וכמובן בפנקס המנהדסים למי שממשיך הלאה.
מלימודי סנדסאי אדריכלות תוכל להמישך ללימודי אדריכל במידה ותרצה בכך ובמידה ותהיה מאוד מאוד טוב!
בשני המקרים יש תעסוקה רבה, ההבדל הוא כמובן ביכולת ההשתכרות שהיא גבוהה משמעותית לאדריכל לעומת הנדסאי, אך לא צריך לשלול. לימודי אדריכול, לשאלתך, הם לימודים מאוד אינטנסיביים, אינני בטוחה אם תוכל לעבוד או לא, אך יש המון המון מטלות בית ועבודות הגשה כך שמשעמם לא יהיה לך.
לגבי עניין המימון, זו שאלה שהפכה להיות מרכזית בחייהם של סטודנטים רבים בשנים האחרונות, יוקר המחייה לעומת עליית מחירי הלימודים האקדמיים יצרה מצב של קושי כלכלי אצל סטודנטים רבים. לכן, מכיוון שמרבית הסטודנטים כיום מוכרחים לעבוד, כדאי לבחור מסלול לימודים במוסד לימוד עם מלגות מרובות (למשל בפריפריה) ו/או לגור בקרבת מקום למוסד הלימודים כדי לחסוך את זמן הנסיעות ולאפשר עבודה במקביל, גם אם במשרה חלקית.
בנוסף לאלה, לחפש מלגות מתאימות.
שיהיה בהצלחה, שני
ע
עדיין מתלבט
המשך ללימודי אדריכלות
ראשית, תודה על התשובה המהירה והמפורטת, עזרת לי מאוד. אך רציתי לדעת אם בכל מוסד לימודים, או במקרה שלי, המכללה למנהל, יש אפשרות להמשיך ללימודי תואר באדריכלות. ז"א, האם בכל אוניברסיטה או מכללה שבה יש לימודי תואר ראשון באדריכלות יש גם מסגרת להנדסאים שרוצים להרחיב את התואר (שהתקבל במוסד לימודים אחר) במסלול מקוצר (יחסית) ? אני מניח שהנדסאי אדריכלות לא יחוייב בחמש שנות לימודים מלאות אלא רק בחלק מהן.. ואם ידוע לך כמה שנים תערך ההשלמה הזו? או שזה תלוי באיזה מוסד קיבלת את התואר ולאיזה מוסד אתה מבקש להתקבל ללימודי ההשלמה? ושאלה אחרונה, אולי הכי חשובה, האם יוקרת מוסד הלימודים שבו סיימת את התואר באמת משנה או משפיע להמשך העבודה שלך כאדריכל? למרות שכולם עוברים את אותם המבחנים כדי להיות מוכשרים כאדריכלים? למשל, בלימודי משפטים, למרות שכולם צריכים לעבור מבחני לשכה, תמיד תנתן עדיפות לבוגרי העברית, בר אילן וכו'... השאלה אם באדריכלות המצב דומה... תודה וסליחה שוב על "נפח" השאלה ;)
ש
שני יונגר
שאלה של יוקרה
שלום,
אז זהו שלצערי כמעט כל האפשרויות שתיארת יכולות להתקיים, ראשית לא כל מוסד לימודים מקבל הנדסאים להמשך לימודי אדריכלות, שנית גם לא כל מוסד לימודים, אשר קבל אותך ללימודים מחוייב להכיר בקורסים קודמים כפטור לתואר הראשון.
האפשרות הנוספת שאסור לנו לשכוח היא להמשיך ללימודי הנדסת בניין, שם תנאי הקבלה הרבה יותר פשוטים, אמנם אין זה מבטיח לך פטורים מקורסים רבים (אם בכלל) אך זו אלטרנטיבה לא רעה ללימודי אדריכלות.
חשוב לציין כי למוסד הלימודים בו למדת לתעודת הנדסאי, יש השפעה מכרעת על תנאי הקבלה שלך לתואר הראשון, לכן כדאי מאוד שתבדוק גם את העניין הזה לפני קבלת ההחלטה.
מכיוון שאדריכל (בעל תואר ראשון) זהו אחד התארים הכי יוקרתיים בשוק הבנייה, יש השפעה גדולה מאוד למוסד הלימודים, אבל כך או כך לתואר אדריכל ניתן ללמוד אולי בשלושה מקומות בארץ, אל תבלבל את התואר הזה עם תואר ראשון בהנדסת בניין או הנדסה אזרחית, יש הבדלים.
בשורה התחתונה ככל הנראה בכל תחום הנדסי כזה או אחר כיום עדיין לאוניברסיטאות יש יתרון על-פני המכללות, אבל חלק מהמכללות נושפות בעורפן של האוניברסיטאות ובתחומים מסויימים אף נחשבות טובות יותר מבחינת התכנים הלימודיים ורמתם.
לסיכום, אני חושבת שמאוד מומלץ שתנסה להתקבל במקביל גם ללימודי אדריכלות ישירות, השלמות הן תמיד תהליך מאוד ארוך וקשה מוטבציונית, לכן כדאי שזו תהיה האלטרנטיבה הראשונה והשנייה ללמוד לתעודת הנדסאי במוסד הלימודים שתדע בוודאות שחלק מבוגריו המשיכו למסלול אדרכלים.
בברכה, שני
ס
סיון
כדאי ללכת ליום פתוח ולבדוק
אז ככה, לימודי אדריכלות נמשכים 5 שנים לעומת 2.5 שנים של הנדסאי, ההבדלים בין הלימודים זה הידע שאתה מקבל בכל אחד מהם. בשביל ללמוד אדריכלות אתה צריך לעבור מבחנים (לא משנה איזה מוסד זה) ובשביל הנדסאי לא, המבחנים יהיו ממש בקרוב, אז לדעתי כדאי לך לעשות אותם, אם לא תעבור אז אין לך בכלל שאלה, אם כן, אז יש לך אחלה אופציה (לדעתי, עדיף). אני יודעת שבאריאל יש יום פתוח ב5.5, תלך, תבדוק את האופציות, מלמדים שם גם אדריכלות לתואר ראשון וגם הנדסאי... בכל מקרה, שיהיה לך בהצלחה