היי . אני דניאלה בת 20. ו...רציתי להתייעץ בבקשה... אני רוצה ללמוד סיעוד אך יש לי כמה חששות.עם כל האהבה שלי לתחום עדיין חשוב לי הזמן עם המשפחה(חגים .שבתות וכו...)הייתי רוצה לדעת עם באמת העבודה גמישה ואוליי לא כמו שאני חושבת? ו...התחום שמצאתי כתחליף הוא הוראה למתמטיקה .בחרתי בזה כי זו עבודה עם שעות נוחות וגם אני ממש טובה בזה ככה שכמעט ולא יהיה לי שום קושי.רק...אני פחות מתחברת לחינוך .אבל אני כן יודעת להסביר מאוד טוב. אז אמרתי שאם לא סיעוד אנצל כישון זה. אבל עדיין אני יותר נוטה לצד של לימודי סיעוד. אשמח לקבל עצה. תודה
נ
נועה חזן
בחירת מסלול לימודים
שלום דניאלה,
העבודה בסיעוד, אלא אם את אחות בקופת חולים מה שעלול לקחת קצת זמן מרגע סיום הלימודים איננה מאוד גמישה ובבתי החולים רק אחיות שקודמו והגיעו לתפקידי ניהול עובדות רק בבקרים ולעיתים ללא סופי שבוע ו/או חגים כך שאם חשוב לך להיות מידי ערב וכל חג וסוף שבוע עם המשפחה, לא בטוח שזה מסלול שיתאים לך. עם זאת, השכר גבוה מזה של מורים באופן משמעותי לאורך כל הקריירה. אם את לא מתחברת להוראה, לא כדאי שתבחרי בדרך של חינוך היות ומה שזה יכול לגרום הוא שתלמדי 4 שנים לתואר ותעודת הוראה ולאחר תקופה קצרה במערכת החינוך תתחרטי ותרצי לעבור הסבה / שינוי קריירה. את יכולה לנסות מלכתחילה לכוון לעבודה בקופות החולים השונים בקהילה ואז העבודה בסיעוד לא תהיה בסופי שבוע או חגים ולילות אך קחי בחשבון שזה יכול לקחת קצת מן כי לרוב, תקופת ההכשרה היא בבתי החולים הדורשים גם את עבודתך בזמנים פחות נוחים. חשוב לקחת בחשבון כי במידה ותבחרי להיות אחות ללא סופי שבוע/חגים/לילות השכר יהיה יחסית קבוע ולא תקבלי את הבונוסים שיקבלו אחיות שכם עושות את המשמרות הללו. אם סיעוד הוא התחום שמעניין אותך, אני ממליצה לפנות למוסד הלימודים אליו חשבת להירשם לקבלת ייעוץ מטעמם לגבי המסלול - אולי יוכלו להציע לך אפשרויות נוספות.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע על המסלול, מוסדות הלימוד בהם ניתן ללמוד, תכני הלימוד ועוד.
תשובה
הבנתי. וגם אחות שעובדת בבית חולים השכר יותר גבוהה משל מורים? תודה רבה על המענה נועה. עזרת לי מאוד
נ
נועה חזן
אחות או מורה
שלום דניאלה,
אחות שעובדת בבית החולים ועושה משמרות ערב / סופי שבוע וחגים תרוויח בוודאות יותר ממורה, גם ללא ניסיון או וותק. אחיות שעובדות בקהילה מרוויחות לרוב קצת פחות אך עדיין, ברוב המקרים השכר גבוה מזה של עובדי הוראה.