מה ההבדל בין תואר BA לתואר BSN ? האם יש לזה השפעה כל שהיא לטווח הארוך בקבלה לעבודה או בשכר?
ש
שני יונגר
תואר BSN בוגר במדעי הסיעוד
שלום מיכל,
לכל תואר ראשון יש הגדרה מעט שונה, הנובעת בעיקר מאופי התואר מדעי או כללי. BA מסמל תארים ראשונים כללים כגון מדעי החברה ועוד. תואר ראשון BSN הוא תואר בוגר במדעי הסיעוד. זה התואר היחידי שתוכלי לקבל בתחום הסיעוד ולכן הוא מצויין! אין תואר טוב או לא טוב.
האם עניתי לשאלתך? שני
מ
מיכל
תודה שני, רק שאלה נוספת
אני מאוד מבולבלת כיוון שאני מעוניינת ללמוד בעמק יזרעאל ,שם בסיום הלימודים מוענק תואר BA בסיעוד. כששאלתי אותם במה שונה התואר שלהם מתואר באוניברסיטה, לא קיבלתי תשובה ברורה ואני חוששת שאכן קיים שוני. הנתונים שלי מאפשרים לי קבלה במסלול האוניברסיטה העברית בהתמחות ב"קפלן" או "אסף הרופא" או "הדסה" שם אני גם שוקלת ללמוד אך משיקולים כלכליים אני רואה את האופציה הזו בעדיפות אחרונה (כיוון שאני גרה בחיפה, ובמידה ואחליט להרשם לעברית אהיה חייבת מעונות -דבר שלא כל כך בר השגה לדעתי..) אשמח לדעת האם אחד מהמקומות הנ"ל או מקום אחר מומלץ והאם באופן כללי קיים הבדל בין לימוד באוניברסיטה/מכללה בתחום הסיעוד.
ש
שני יונגר
לימודי סיעוד לתואר ראשון
שלום מיכל,
ברוב המקרים לא קיים הבדל בין התארים, עם זאת לא כל המכללות מלמדות לתואר ראשון בסיעוד. מה שייתכן ומציעים לך הוא מסלול NR לאחות מוסמכת ועוד השלמות לתואר ראשון כללי.
ברמת העיקרון זה אפשרי ועדיין יתן לך את התנאים של אחות אקדמאית, אבל אני חושבת שכדאי מאוד שתשווי את רשימת הקורסים הנלמדים לתואר במכללה לעומת התואר באוניברסיטה ותראי אם יש הבדלים או שכל הנושאים הם לתואר בסיעוד (כלומר ממדעי החיים והחברה בהקשר של סיעוד ורפואה). וכדאי שתבררי במשרד הבריאות (אפשר גם באתר שלהם) האם הם מוכרים לתואר ראשון.
דבר אחרון, מה בוודאי פחות משפיע זה עניין התעסוקה. אמנם סביר להניח כי בהדסה עין כרם יש מגוון גדול יותר של התמחויות פוטנציאליות, אך אין זה אומר שאם תלמדי במקום אחד או אחר תהיה או לא תהיה לך עבודה, עבודה היא עניין בטוח בכל מקרה.
מקווה שהפעם בלבלתי אותך פחות. שני
מ
מיכל
תודה!
נרשמתי לעמק יזרעאל ואני ארשם גם לאוניברסיטת חיפה . אם אתקבל לאוניברסיטת חיפה אלמד שם עמק יזרעאל לעת עתה בעדיפות אחרונה.