אחרי שאני מסיימת תואר ראשון בסיעוד באוניברסיטה אני נחשבת לאחות אקדמאית נכון? והאם אני מסיימת עם תואר BSN או BA ? ומה ההבדל בין שני תארים אלה, אני לא יודעת אם זה חשוב אני רוצה לציין שאני מעוניינת ללמוד באוניברסיטת תל אביב.. ומה ההבדל בין אחות אקדמאית לבין אחות מוסמכת? ומה יותר עדיף? גם מה יותר עדיף מבחינת קבלה לעבודה?
ש
שני יונגר
אחות אקדמאית או מוסמכת?
שלום זהבה,
אחרי שאת מסיים תואר ראשון בסיעוד מהאוניברסיטה את בהחלט נחשבת אחות אקדמאית, הרי לשם כך את משקיעה 3.5-4 שנים של לימודים. התואר תלוי במוסד הלימודים, ואין ממש בדל ביניהם לצורך שכר במקום העבודה למשל או לתואר שני, אם תרצי בכך. ההבדל בין אחות אקדמית לאחות מוסמכת הוא בתחומים של סמכויות בעבודה לאחר מכן שלאקדמאית יש בחלק ממקומות העבודה יותר סמכויות וכן לאחות האקדמאית יש אפשרות להמשך וללמוד לקורסים על בסיסיים ולהתקדם לתפקידים ניהוליים למשל (למרות שבדרך כלל מקובל לקדם בעלי תואר שני) ודרוג השכר שלה גבוה יותר. את כל אלו לא יכולה האחות המוסמכת לעשות. יחד עם זאת במובנים רבים העבודה יכולה להיראות בשטח עצמו מאוד דומה. לדעתי אם כבר הולכים על מסלול של אחות מוסמכת, עדיף כבר ללמוד את המסלול המלא לאחות אקדמית, בעיקר כי לא ניתן כבר לעשות השלמות לתואר ראשון למי שלמדה רק לתעודה. חשבי על כל הדברים הללו והחליטי.
הסבה לסיעוד לבעלי תואר במנהל מערכות בריאות
שלום, יש משהו שלא כל כך ברור לי ולכן יש לי שתי שאלות. 1. מה ההבדל בין אחות מוסמכת + תואר בסיעוד B.S.N, לבין אחות מוסמכת עם תואר במנהל מערכות בריאות B.A? 2. עם כרגע יש לי תואר B.A במנהל מערכות בריאות ואני רוצה לעשות הסבה לסיעוד. הבית ספר שאני רוצה ללמוד בו, זה הלל יפה. שם מקנים לי תעודה של אחות מוסמכת ולא תואר. זה אומר שאחרי כל המסלול הזה אני אצתרך גם להשלים לתואר בסיעוד? לאור זאת שיש לי כבר תעודה של שחות מוסמכת ואני עם תואר B.A במנהל מערכות בריאות?
אשמח אם תוכלי לעשות לי סדר כי אני מבולבלת. תודה
נ
נועה סטרוז
הסבה לסיעוד
שלום אור,
1. אין הבדל בין אחות שעשתה הסבה לסיעוד לבין אחות שלמדה לתואר בסיעוד - בסיום המסלול הסטטוס שלהן מבחינת המועצה להשכלה גבוהה והמעסיקים זהה.
2. ההסבה היא לאחות מוסמכת אבל בגלל שאת אקדמאית יש לך את ההסמכה האקדמית הנדרשת מטעם המעסיקים - ולכן, כפי שהסברתי בסעיף הקודם הסטטוס שלך שווה ערך לזה של מי שלמדה תואר בסיעוד.
בברכה, נעה
ע
עודד
הבדל בין אחות אקדמאית למוסמכת בלבד
היי,
1. אחות אקדמאית יוצאת עם תואר ראשון BSN (בוגר מדעי הסיעוד) או BAN ("בוגר אמנויות הסיעוד") . אין הבדל בישראל בין השניים , תלוי באוניברסיטה/מכללה ובתכל'ס השוני היחיד הוא של 2-3 נק' זכות (משקל קורס) בקורסי מבוא.
2. אחות אקדמאית לומדת כ3.5-4 שנים בעוד שאחות מעשית לומדת כ1-2 שנים.
3. בניגוד לפרסומי השקר של כמה אתרים - לאחות אקדמאית יותר קל למצוא עבודה ממעשית.
4. אחות אקדמאית מוצאת עבודה ביותר קלות כי יש הרבה בתי חולים וקופות חולים שככלל לא מעסיקות יותר אחיות מעשיות.
5. יש תפקידים שרק אחות אקדמאית יכולה לעשות ולא מעשית, ולמעשה בהוראות מנהל הסיעוד תפקידה מוגדרת בתור "ביצוע פעולות סיעוד תחת פיקוחה של אחות אקדמאית"
6. אפשרויות הקידום של מעשית הן מעטות. רק אחים ואחיות אקדמאים יכולים להתמחות בקורס על בסיסי , יכולים לעשות תואר שני , יכולים לעשות את תוכנית ה"אחות מומחית".
7. השכר של האקדמיות קצת גבוה יותר.
נ
נטע
השלמה ממנהל מערכות בריאות לסיעוד
אז לאחר סיום תואר מנהל מערכות בריאות את ההסבה/השלמה שאני עושה בסיעוד שזה כשנתיים וחצי במקום 4שנים, אני יוצאת אחות אקדמאית? ויכולה להמשיך תואר שני וכאלה.. 2. הרי אין היום לימודי אחיות פחות מתואר.. אז השאלה אם שניהם לומדים תואר אז מה ההבדל בין אחות מוסמכת ולא מוסמכת.. יאני לא מוסמכת זה לימודי תעודה או קורס שלמעשה כבר לא עושים אותם?
ש
שמחה
שאלה לעודד
תודה על ההסבר. האם ניתן להסיק מדבריך שאחות מעשית ואחות מוסמכת אלו 2 הגדרות שונות לתפקיד זהה?
נ
נועה חזן - יועצת לימודים
לא בדיוק
שלום שמחה,
אחות מעשית ואחות מוסמכת לא בעלות אותן סמכויות - אחות מעשית נמצאת בסטטוס נמוך יותר, השכר שלה יהיה נמוך יותר ויהיו לה פחות סמכויות. בנוסף, כיום, בתי החולים מעסיקים כמעט ורק אחיות אקדמאיות היות ולא משתלם להם להעסיק אחות מעשית שאינה יכולה לבצע בעצמה חלק מהמשימות ואינה יכולה להתקדם במקצוע ללא תואר אקדמי.
בברכה, נועה חזן - יועצת לימודים - יועצת לימודים
ל
לינוי
הבדל בין אחות אקדמאית ואחות מוסמכת
היי, מה ההבדל מבחינת הלימודים של אחות אקדמאית ואחות מוסמכת? האם זה אותם לימודים? איזה לימודים אין באחות מוסמכת? האם לומדים גנטיקה כימיה וכו גם באחות מוסמכת? תודה רבה
ש
שיר בלעש - יועצת לימודים
לימודי אחות מעשית ומוסמכת (אקדמאית)
היי לינוי,
אחות מוסמכת ואחות אקדמאית זה אותו הדבר. ההבדל הוא בין אחות מעשית לאחות מוסמכת/אקדמאית. כפי שציינו כאן בהודעות הקודמות, אחות מוסמכת/אקדמאית היא אחות שלמדה לתואר ראשון ולמעשה מוכשרת ליותר תחומי אחריות ויכולה לבצע יותר תפקידים.
מבחינת הלימודים, תכני הלימוד דומים מאוד. ההבדל העיקרי הוא משך הלימודים. אחות מעשית לומדת שנה בלבד ועל כן תכני הלימוד מועברים פחות לעומק מאחות אקדמאית הלומדת 3-4 שנים. בנוסף, בגלל שההכשרה היא שנה בלבד - הלימודים עצמם של אחות מעשית מדגישים בעיקר את הפן המעשי (על מנת להכשיר את האחיות כמה שיותר מהר לעבודה בשטח).
ס
סגא
הבדל בין תעודה לתואר
שלום יש לי תואר ראשון במנהל מערכות בריאות, אני מעוניינת לעשות הסבה, מה ההבדל בין תעודה לתואר? אשמח לדעת מה כדאי ומה לא, נגיד בשערי צדק מלמדים הסבה של שנתיים וחצי ובסוף יוצאת עם תעודה, לעומת אוניברסיטת תל אביב שמלמדים הסבה של שנתיים וחצי ובסוף יוצאת עם תואר. אז מה ההבדל בין שניהם?
נ
נועה חזן
הסבה לסיעוד
שלום סגא,
באופן כללי, אם כבר פונים להסבה, במיוחד בסיעוד, הייתי ממליצה לפנות למסלול שבסיומו תקבל תואר אקדמי מהסיבה הפשוטה שעם תואר יותר קל להתקדם - יש תפקידים שלימודי תעודה לא יספיקו עבורם וחבל שבהמשך הדרך תצרכי שוב לבצע השלמות שונות.
בברכה, נועה חזן - יועצת לימודים
ת
תהילה
מוסדות לימוד
מהם המוסדות בהם יש תכנית הסבת אקדמאים עם תואר אקדמי ולא תעודה?
נ
נועה חזן
הסבת אקדמאים לסיעוד
שלום תהילה,
בין מוסדות הלימוד המציעים לימודי הסבת אקדמאים לסיעוד: מכללת אשקלון, מכללת רמת גן, אוניברסיטת תל אביב, בית הספר לסיעוד בצפת, בית הספר לסיעוד שיינבורן ועוד. צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע על המסלול, מוסדות הלימוד, תכני הלימוד ועוד.
הסבת אקדמאים לסיעוד
שלום, לצערי עדיין לא הבנתי, אם יש לי תואר ראשון בלוגיסטיקה, b.a., האם יש צורך ללמוד תואר בסיעוד או רק לעשות לימודי אח מוסמך ועם תואר שכבר יש לי, אני אקבל את התנאים של אח אקדמאי. האם תואר בסיעוד יעניק קידום מהיר יותר או תפקידים אחרים מאח שבעל תואר ראשון אבל לא מתחום הסיעוד?! תודה.
ש
שיר בלעש - יועצת לימודים
לימודי סיעוד
היי יורה,
עם תואר ראשון (לא משנה איזה תואר) אתה יכול ללמוד במסלול ההסבה לאקדמאים שיקנה לך תואר ראשון בסיעוד = אח אקדמאי/מוסמך. בסיום הלימודים תקבל את כל התנאים שמקבלים אחים אקדמאים ותחשב אח אקדמאי לכל דבר ועניין.
יש כמובן חשיבות מבחינת אפשרויות קידום בין מסלול אקדמאי לסיעוד (במקרה שלך מסלול ההסבה) לבין לימודי תעודה בסיעוד (אח מעשי - פחות תחומי אחריות, פחות אפשרויות קידום).
בברכה,
שיר בלעש - יועצת לימודים
נ
נרמין
לגבי אחות אקדמית
היי , לגבי אחות אקדמית, מה אם אני עשיתי תואר B.A בניהול מערכות בריאות ו אחר כך עשיתי הסבה B.S.N עם תואר לא תעודה, מה אני נחשבת אחות אקדמית והאם יהיה לי זכות להתקדם או להיות מנהלת או ללמוד אחות על בסיסי?
ש
שיר בלעש - יועצת לימודים
אחות אקדמית
היי נרמין,
אם קיבלת את התואר BSN סימן שסיימת בהצלחה את המסלול האקדמי בלימודי סיעוד ועל כן את נחשבת אחות אקדמאית עם תואר ראשון.
כמובן שזה מקנה לך יותר אפשרויות קידום. לא כל כך הבנתי את המשפט האחרון. קידום בעבודה תלוי כמובן במקום בו את עובדת, בתקנים, בניסיון שלך ועוד.
בברכה,
שיר בלעש - יועצת לימודים
ה
הילה
הסבה אקדמאית לאחות מיילדת
אשמח לשמוע מאחיות מיילדות, ריאלי בגיל 50 להתחיל מסלול הסבה אקדמאית? ריאלי להתקבל למיילדות? מהו השכר הממוצע?
ש
שיר בלעש - יועצת לימודים
הסבה אקדמית לאחות מיילדת
היי הילה,
איני אחות אבל בתחתית ההודעה אני מצרפת לך קישור למאמר עם טבלאות שכר של אחיות בתחומים השונים. בנוסף, לגבי קבלה ללימודי סיעוד באופן כללי - בתנאי שיש לך את הנתונים הנדרשים (בגרות ופסיכומטרי) ובתנאי שאת מוכנה לתכנית לימודים שנחשבת סזיפית ופעילה - אין סיבה שלא תוכלי להתקבל.
הסבה לאחות אקדמית
שלום, אני בעלת תואר ראשון BA רב תחומי במדעי החברה ובעלת תואר שני MBA במנהל עסקים. שוקלת לעשות הסבה ללימודי סיעוד. הבנתי שיש שתי אופציות שעומדות בפניי - הסבה לאחות אקדמית (בה מקבלים בנוסף לתעודת אחיות גם תואר ראשון בסיעוד) או הסבה לאחות מוסמכת. אני מבינה שישנה עדיפות לתואר ראשון בסיעוד מבחינת תחומי האחריות ואפשרויות הקידום לאחר מכן.. אשמח לדעת מה ההבדל מבחינת היקף הלימודים/משך הלימוד. ראיתי שהסבה לאחות אקדמית אפשר לעשות במספר מוסדות לימוד (הקריה האקדמית אונו, המכללה האקדמית אשקלון, האקדמית רמת גן, האקדמית תל אביב יפו, אוניברסיטת תל אביב..) - איך יודעים אם ישנה עדיפות למוסד לימוד כזה או אחר? בנוסף, הבנתי שיש גם מסלולים שאפשר ללמוד בבתי החולים עצמם - האם זה עדיף על פני לימודים במוסד אקדמי? אשמח לדעת מהם תנאי הקבלה והאם יש מוסדות לימוד שמאפשרים תחילת לימודים בסימסטר אביב/סתיו? תודה רבה
ש
שיר בלעש - יועצת לימודים
הסבה לאחות אקדמאית
היי חן,
לגבי תכניות ההסבה - אין באפשרותי לייעץ או להמליץ על מוסד לימודים ספציפי אלא רק לתת לך פרטים לגבי תכניות הלימודים שבהם :)
תכנית ההסבה לאחות אקדמאית נמשכת בדר"כ כשנתיים וחצי. למיטב ידיעתי גם הלימודים בבתי החולים הם עבור אותה הסכמה ולעיתים מוסדות הלימוד ובתי החולים מקיימים את הלימודים כמסגרת אחת. זה משתנה ממוסד למוסד.
תנאי הקבלה כוללים תואר ראשון, בחינת מיון (תלוי במוסד) וראיון קבלה.
צירפתי עבורך קישור עם מידע נוסף על כלל המוסדות המקיימים את הלימודים ואני מציעה לך ליצור קשר עם אלו שמעניינים אותך ואפילו להירשם לימים פתוחים.
בגיל 45 עם תואר בהוראה, באיזה מסלול עדיף לבחור?
הי, בגיל 45 החלטתי ללכת עם החלום הישן ולהיות אחות. יש לי תואר ראשון בהוראה. האם עדיף בנקודה זו בחיי ללכת למסלול לימודי הסבת אקדמאים, באחד מבתי הספר לאחיות, מסלול של שנתיים וחצי או שכבר עדיף להשקיע את הזמן ולהרשם ללימודי הסבת לתואר ראשון בסיעוד? יש ערך לתואר בסיעוד על פני התואר הראשון בהוראה בקידום או בתחומי העבודה בתור אחות? זו נק' שלא מספיק ברורה לי. תודה
נ
נועה חזן
הסבת אקדמאים לסיעוד
שלום שוני,
אם יש לך תואר ראשון, את יכולה לפנות להסבת אקדמאים לסיעוד - מסלול של כשלוש שנים (לעיתים קצת פחות) ובסיומו תהיי אחות אקדמאית לכל דבר ועניין. מצרפת לך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע על המסלול, מוסדות הלימוד, תכני הלימוד ועוד.