שלום, אני מתעניינת בהסבה ללימודי סיעוד (בעלת תואר ראשון ושני לא מהתחום) יש לי מספר שאלות: 1. האם יש הבדל מבחינת קבלה לעבודה בין לימודים במכללה ללימודים באוניברסיטה? 2. התכוונתי לעשות את המסלול של הסבה לתואר ראשון בסיעוד + תעודת אחות אקדמאית, אבל הבנתי שהרבה מקומות עבודה דורשים גם תואר שני בכדי להתקדם ולכן ייעצו לי לבדוק גם את האופציה של הסבה ללא תואר ראשון בסיעוד (כלומר לימודי תעודה בלבד) ובהמשך לעשות תואר שני בסיעוד.. האם זה משהו שהוא מקובל/אפשרי? אם אני למעשה נרשמת כרגע לימודי תעודה בלבד - בסופו של דבר אני מקבלת תעודת אחות מוסמכת, נכון? ובהמשך אם אני רוצה לעשות תואר שני בסיעוד - אני בעצם מקבלת גם תעודת אחות אקדמאית וגם תואר שני בסיעוד?
תודה רבה
נ
נועה חזן
הסבה לסיעוד עם או בלי תואר
שלום חן,
1. אין הבדל בכלל בקבלה לעבודה - אחות היא אחות לא משנה היכן למדה, כל עוד השלימה את כל הדרישות וקיבלה תעודת הסמכה. 2. אין שום סיבה כיום ללמוד לתעודה בסיעוד - למדי קודם כל לתואר ראשון סיעוד ובסיומו תהיי אחות מוסמכת אקדמאית לכל דבר. אם יש לך כבר תואר ראשון תוכלי להשתלב בהסבת אקדמאים לסיעוד שגם בסיומו תהיי אחות אקדמאית. לאחר מכן תוכלי להמשיך לתואר שני ולהתמחויות ספציפיות אך זה לא נכון שאי אפשר להתקדם בלי תואר שני. אל תחכי לתואר שני בשביל ההכשרה האקדמית - סיימי תואר ראשון בסיעוד וזה יספיק בתור התחלה. אחר כך תביני לאן את רוצה להתקדם ותחליטי אם לפנות לתואר שני. שאלת בכותרת לגבי הסבה ולכן מצרפת לך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע על המסלול להסבת אקדמאים לסיעוד.